Logitechs möss i MX Master-serien har hunnit komma upp i två upplagor, som båda är populära hos datorentusiaster som sätter ergonomi i första rummet. SweClockers tilldelade den första MX Master-musen utmärkelsen Utmärkt när det begav sig under 2015. Nu presenterar Logitech MX Master 3 som dessutom får sällskap av det nya tangentbordet MX Keys.

Logitech MX Master 3 behåller samma goda formfaktor och konstruktion som tidigare utgåvor men får några uppgraderingar. De två skrollhjulen bygger nu på aluminium och istället för mekanisk registrering av skrollhjulen används här istället magneter för att läsa av användarens skrollhastighet.

High_Resolution_JPG-MX Master 3 3_4 FRONT GRAPHITE.jpg
High_Resolution_JPG-MX Master 3 LEFT GRAPHITE.jpg
High_Resolution_JPG-MX Master 3 Bottom Graphite.jpg
High_Resolution_JPG-MX Master 3 TOP GRAPHITE.jpg

Den magnetiska avläsningen ska vara anpassningsbar och användaren ska exempelvis kunna låsa bläddringen så att skrollhjulet hoppar fram i en video bildruta för bildruta. Om användaren istället snabbt sveper till med fingret över skrollhjulet dras magneternas polaritet isär, vilket ska göra det möjligt att snabbt hoppa 1 000 rader ned på en webbsida eller i ett dokument.

De båda knapparna på musens sida anpassar nu också sig efter vilken applikation användaren befinner sig i. I en webbläsare agerar de fortsatt navigationsknappar, men om användaren växlar till en annan applikation växlar också knapparnas funktion. Detsamma gäller skrollhjulet på sidan, som i Excel bläddrar upp och ned medan den zoomar in och ut i Powerpoint.

Sett till sensorn används fortsatt samma Darkfield-sensor på 4 000 DPI som i MX Master 2S. Musen ansluts precis som tidigare via Bluetooth eller via Logitechs USB-mottagare som kan ansluta flera av företagets trådlösa tillbehör. MX Master 3 har ett uppladdningsbart batteri som laddas via USB Type-C och en full laddning ska ge 70 dagars användning.

High_Resolution_JPG-MX Keys Amazon Graphite BEL Npr.jpg
High_Resolution_JPG-MX Keys Amazon Graphite PAN.jpg
High_Resolution_PNG-MX Keys PROFILE BLACK.png

Sällskapet MX Keys är ett tangentbord med stålram och bakgrundsbelysta tangenter av lågprofiltyp. En intressant egenskap här är att tangenternas bakgrundsbelysning aktiveras först när användarens händer registreras i närheten av tangentbordet. Tangentbordet laddas också via USB Type-C och ska få tio dagars användning på en laddning, eller fem månader utan bakgrundsbelysning.

Logitech MX Master 3 och MX Keys ska bli tillgängliga på Logitechs webbutik under september och i utvalda butiker i oktober 2019. MX Master 3 och MX Keys har båda ett rekommenderat pris på 1 299 kronor, medan MX Keys Plus med inkluderat handlovsstöd går på 1 399 kronor.

Läs mer om Logitechs tillbehör:

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!