Antec lanserar det kompakta chassit Striker med fokus på vattenkylning

Datorbyggare som suktar efter ett kompakt chassi med öppen design får nu ett nytt alternativ i Antec Striker, som bland annat bestyckas med frontmonterat grafikkort och sidor i härdat glas.

Datorbyggen med vattenkylning i fokus tenderar att använda chassin modellen större för att få plats med de skrymmande komponenterna, men alternativen för mer kompakta byggen har blivit fler på senare år. Antecs nya chassi Striker är ett sådant alternativ med öppen design enligt formfaktorn ITX som SweClockers tittade närmare på under Computex 2019.

Striker_bilder.jpg

Utöver ett kompakt format och ett säreget designspråk, är Antec Striker även något unik eftersom grafikkortet monteras i chassits främre del. Chassit rymmer ett 330 millimeter långt grafikkort och monteringshållaren kan justeras i höjdled för att passa olika stora grafikkort. En PCI Express-kabel för anslutning av grafikkortet till moderkortet ingår i paketet.

Formfaktor

Mini Tower

Material

Aluminium + stål (SPCC)

Moderkortsformat

ITX

Frontanslutningar

Strömknapp, 2 × USB 3.0, HD-AUDIO, 1× USB Type-C 3.1

Sidorpaneler

Härdat glas

Lagring

2 × 2,5-tum

Fläktar - bakre

2 × 120 mm

Fläktar - sidan

2 × 120 mm

Radiatorutrymme - bakre

Upp till 240 mm

Radiatorutrymme - sidan

Upp till 240 mm

Maxlängd grafikkort

≤ 330 mm

Maxlängd nätaggregat

≤ 160 mm

Storlek

420 × 230 × 410 mm

Vikt

8,97 kg

Garanti

1 år

Sett till chassits storlek mäter Striker in på 420 × 230 × 410 millimeter. Chassits sidor använder fyra millimeter tjockt härdat glas vilket omgärdas av en ram i aluminium och stål. Inuti detta finns det plats för två fläktar på 120 millimeter eller en radiator på 240 millimeter. Utrymmet för nätaggregat tillåter en maximal längd på 160 millimeter och detta kan täckas av en kåpa med Antec-logotyp.

Striker_pres.jpg
Striker_sidor.jpg
Striker_SFX_ATX.jpg

Moderkortet är roterat 90 grader vilket ska ge rymligt utrymme i chassits botten för kabeldragning. I chassits övre del har Antec använt ett något ovanligt upplägg där chassits båda kammare är separerade med en 45 millimeter bred fåra där kablar till radiatorn kan dras. Denna fåra kan även hysa kablar till de två 2,5-tums SSD-enheter som kan monteras i chassits vänstra sida.

De främre anslutningarna befinner sig på chassits högra sida och innefattar en USB Type-C 3.1, två USB Type-A 3.0 samt 3,5 millimeters ljudanslutning samt strömknapp. Antec Striker har ett riktpris på 249,99 USD, motsvarande cirka 3 000 kronor inklusive moms.

Läs mer om Antec-chassin:

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!