Den strida ström av spelskärmar som bestyckas med hög bilduppdatering och annat än TN-paneler fortsätter in på hösten, och MSI är senast i raden av företag som hoppar på trenden. MAG Optix G27C4 är en 27 tum stor skärm med en VA-panel från Samsung och 165 Hz bilduppdatering med stöd för bilduppdatering enligt AMD Freesync-standarden.

MSImonitor1.jpg
MSImonitor2.jpg
MSImonitor3.jpg
MSImonitor4.jpg
MSImonitor5.jpg

Den 27 tum stora skärmen bestyckas med en VA-panel med upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar, vilken är välvd enligt 1500R-formatet. Detta är något snävare är de 1800R som brukar vara den typiska graden för välvda skärmar. Siffran formatet anger är högsta rekommenderade avstånd från användaren till skärmen, och 1500R anger att rekommenderat avstånd är 1 500 millimeter, eller 1,5 meter.

Sett till ljusstyrkan når panelen en nivå om 250 cd/m² och kontrastförhållandet 3 000:1. Responstiden klockar in på 1 millisekund för grå till grå (GtG). Skärmen har en matt ytbehandling och stöder 115 procent av färgstandarden sRGB, och 90 procent av DCI-P3. Att stöder mer än 100 procent av sRGB innebär i praktiken att den har högre färgmättnad än en skärm som följer sRGB till 100 procent.

MSImonitor_165hz.jpg
MSImonitor_vinklar.jpg
MSImonitor_välvd.jpg

MSI MAG Optix G27C4 är bestyckad med en Displayport 1.2- och två HDMI 1.4b-ingångar. Utöver detta bestyckas den även med en hörlursport och Kensington-lås. Skärmen är även kompatibel med VESA-fästen enligt formatet 100 x 100 millimeter. Skärmens kanter är också tunna vilket gör den lämpad för uppsättningar där flera skärmar används för att visa upp en gemensam bild.

MSI har ännu inte meddelat när MAG Optix G27C4 blir tillgänglig i handeln eller till vilket pris. Ett flertal svenska butiker och e-handlare finns dock listade på den officiella produktsidan.

Läs mer om MSI:s spelskärmar:

I butiken: SweClockers Wireframe No. 1

Ingen mindre än Simon "Laine" Laine står för designen av den första produkten i SweClockers nya kollektion Wireframe. Stilsäker t-shirt i begränsad upplaga. Endast förbokning!

Köp här!