Microsoft lägger till stöd för ominstallation av Windows 10 via webben

Systemåterställning av Windows 10 kan vara tidskrävande med mängder av uppdateringar. Detta ska Microsoft åtgärda med systemåterställningar via internet.

Att göra en systemåterställning av Windows kan vara en tidskrävande process. Utöver att systemet i sitt grundutförande ska installeras ska även en diger mängd uppdateringar och säkerhetsåtgärder fås på plats innan systemet är tillbaks i samma skick som före återställningen. Detta löser Microsoft i en kommande version av Windows 10.

Win10_cloud1.jpg
Win10_cloud2.jpg
Win10_cloud3.jpg

På den officiella Windows-bloggen beskrivs hur kommande systemuppdateringen Windows 10 Build 18970 (20H1) ska ge användaren möjligheten av återställa systemet via en internetuppkoppling. Skillnaden mellan detta och en traditionell återställning är att molnåterställningen laddar ner och installerar samma version och utgåva som finns installerat i det befintliga systemet.

Molnåterställningen har dock några begränsningar. För tillfället stöds den inte om användaren installerat extrafunktioner i systemet. Majoriteten av dessa är fokuserade på utvecklare eller företagsanvändning, men bland funktionerna som även är aktuella för konsumentanvändare återfinns exempelvis tillägget för Wireless Display.

Extrafunktioner som inte stöds i Windows 10 molnåterställning

EMS and SAC Toolset for Windows 10
IrDA infrared
Print Management Console
RAS Connection Manager Administration Kit (CMAK)
RIP Listener
Samtliga RSAT-verktyg
Simple Network Management Protocol (SNMP)
Windows Fax and Scan
Windows Storage Management
Wireless Display
WMI SNMP Provider

Visa mer

Windows 10 Build 18970 (20H1) finns tillgänglig för användare som anslutit till Microsofts testprogram Windows Insider. Detta testprogram erbjuder olika alternativ för hur snabbt användaren vill testa kommande versioner, där det snabba läget Fast Ring tillhandahåller funktionerna tidigt men i ett mindre polerat skick. Microsoft nämner inte när denna uppdatering blir tillgänglig i skarp version.

Läs mer om Windows 10:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!