Asrock Radeon RX 5700 XT Taichi hittar ut på bild – påkostad kylare och extra Displayport

Allt fler tredjepartskort hittar ut för AMD:s senaste grafikfamilj Navi. Tillverkaren Asrock vill inte vara sämre, och nu hittar bilder på den påkostade Taichi-serien ut på webben.

Efter att AMD sedan 2011 byggt alla sina prestandagrafikkort på arkitekturen GCN var det i somras dags för en ersättare. Resultatet blev Radeon RX 5700 och RX 5700 XT ur Navi-familjen, som bygger på en hybridlösning av helt nya RDNA och gamla GCN. Inledningsvis fanns enbart de relativt enkla referensmodellerna, men nu har påkostade tredjepartskort börjat hitta ut.

Asrock var bland de första att avtäcka sina egna skräddarsydda Navi-grafikkort, och nu arbetar tillverkaren på den ännu mer påkostade Taichi-serien. Videocardz har fått tag i bilder på den nya modellen, där en väl tilltagen kylare på 2,5 expansionsplatser samt ett stort antal videoutgångar är paradnumren.

ASROCK-Radeon-RX-5700-XT-TAICHI-OC-4.jpg
ASROCK-Radeon-RX-5700-XT-TAICHI-OC-5.jpg
ASROCK-Radeon-RX-5700-XT-TAICHI-OC-2.jpg
ASROCK-Radeon-RX-5700-XT-TAICHI-OC-3.jpg

Designmässigt märks en mer utsvävad design än tidigare modeller som varit relativt avskalade. På Radeon RX 5700 XT Taichi gäller istället tre fläktar i varierade storlekar, där den mittersta begåvats med RGB-belysning både på och runtom fläkten. Kylarhöljet får en lätt gyllene kulör blandat med svarta inslag, något som även följer med till den kugghjulsbestyckade bakplåten.

Några klockfrekvenser avslöjas inte för modellen, men mest sannolikt kommer en fabriksöverklockning appliceras ur kartong. För att underlätta överklockningen har Asrock passat på att uppgradera strömförsörjningen till två 8-pinskontakter för ett maximalt teoretiskt effektuttag om 375 watt.

Slutligen bestyckas Asrock Radeon RX 5700 XT Taichi med en diger skara videoutgångar, där antalet HDMI- och Displayport-portar är två respektive fyra till antalet. I Asrocks Challenger-serie riktad mot övre mellanklassen återfinns istället enbart en HDMI- och tre Displayport-portar.

Asrock Radeon RX 5700 XT Taichi väntas nå butikshyllor inom kort, huruvida detta gäller svenska återförsäljare återstår att se. Asrock har tidigare haft en begränsad närvaro på den svenska marknaden.

Läs mer om AMD:s grafikkort:

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!