Homeworld 3 utannonserat – veteraner från gamla spelen leder arbetet

Med veteraner från tidigare spel bakom rodret och en vision om ett moderniserat Homeworld avtäcker nu Gearbox spelseriens framtid – Homeworld 3.

Homeworld är en spelserie som mången gamer håller varmt om hjärtat. När Relic Entertainment släppte originalet 1999 prisades det för sina storslagna strider, där allt ifrån gigantiska slagskepp till små stridsflyg deltog i samma bataljer. Realtidsstrategispelet bjöd även på imponerande grafik och en medryckande handling, där ett folk i exil desperat söker efter sitt hem.

Efter flera år på is släpptes Homeworld Remastered år 2015, efter att Gearbox köpt rättigheterna till serien från konkurssatta THQ. Året därpå släpptes prologen Homeworld: Deserts of Kharak, det första nyutvecklade spelet i serien. Nu har det blivit dags för en regelrätt uppföljare till originalen – Homeworld 3.

Homeworld 3_2.jpg
Homeworld 3.jpg
Homeworld 3_1.jpg

Homeworld 3 tar vid kort efter händelserna från föregångaren, och ska bjuda på ett bekant recept anpassat efter modern speldesign, med förbättrade funktioner och grafik. Samtidigt ska spelmekaniken få sig en smärre översyn, men där går utvecklaren inte in på några detaljer än.

Utvecklingen sköts av utvecklaren bakom Deserts of Kharak, Blackbird Interactive. Här återfinns både Rob Cunningham och Aaron Kambeitz, som var med och ledde utvecklingen av originalet 1999. För att få in extra pengar till projektet används gräsrotsfinansering via plattformen Fig, där investerare får ta del av projektets eventuella vinst.

Samtidigt trycker utvecklaren på att finansieringen är säkrad, och att Gearbox står bakom spelet med både pengar och personal via Gearbox Publishing. Sistnämnda ligger bakom de förbättrade versionerna av Homeworld 1 och 2. Pengarna från Fig ska istället användas för att utöka spelets omfång och vision.

Homeworld 3 har varit under utveckling i bara några månader, och släpps inte förrän tidigast fjärde kvartalet 2022. På vägen dit planerar utvecklaren att låta spelare delta i spelets design.

Spelade du originalen, eller de omgjorda nyutgåvorna av Homeworld? Hur sugen är du på en moderniserad, tredje installation i serien? Dela dina tankar i kommentarsfältet!

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!