Lian Li O11 Dynamic XL är rejält chassi med vattenkylning i fokus

Med O11 Dynamic XL erbjuder Lian Li ett chassi med gott om utrymme för vattenkylning och överklockning. På menyn står monteringsplatser för tre nätaggregat och radiatorer av 360 mm-typ.

Den anrika chassimakaren Lian Li har ett brett utbud av datorlådor i sortimentet, där kompakta PC-TU150 är en nykomling med handtag och plats för Mini ITX-system. Bolaget tillhandahåller även betydligt större modeller såsom DK-04 från 2016, som kombinerar chassi och skrivbord i en enhet.

På senare tid har Lian Li även släppt flera datorlådor i O11-serien, med en grundstomme utvecklad i samarbete med överklockningsprofilen "Der8auer". Chassit har sedan släppts i utföranden för vatten- respektive luftkylning och även med estetik signerad Razer. Nu är det dags för varianten O11 Dynamic XL att göra entré, och som namnet avslöjar handlar det om chassi modell större.

Lian Li XL 1.jpg

Konkret innebär detta yttermåtten 285 × 513 × 471 mm (B × H × D) som medför att moderkort av E-ATX- och SSI-EEB-typ kan användas, formfaktorer som har begränsat respektive uteblivet stöd hos lillebror O11 Dynamic. Återigen gäller en datorlåda uppdelad i två kammare, där den bakre nu får plats för upp till tre nätdelar – upp från de två som gäller för småsyskonen i O11-serien.

När det kommer till lagring finns en lagringsbur med plats för fyra 3,5- eller 2,5-tumsenheter, medan ytterligare sex av sistnämnda typ kan monteras. Datorlådans paradnummer är dock stödet för vattenkylning, och radiatorer av 360 mm-typ ryms ledigt i toppen respektive botten av chassit. De båda monteringsplatserna är utrustade med löstagbara dammfilter.

Lian Li XL 2.jpg

Bredvid moderkortet finns ytterligare en plats för en 360 mm-radiator, som hämtar luft genom den bakre perforerade sidopanelen. Enligt rådande trend är den andra sidopanelen av härdat glas, vilket också gäller frontpanelen. Därför finns inga fläkt- eller radiatorplatser i fronten, men baktill kan en 120 mm-variant monteras.

De tre radiatorplatserna kan även användas för 120 mm-fläktar och totalt finns nio platser, men det är också möjligt att montera 140 mm-diton alternativt radiatorer på 280 mm. Expansionsplatserna för grafikkort är åtta till antalet och med en medföljande metallprofil kan dessa ersättas med fem vertikala sådana.

I fronten syns slutligen de lättillgängliga anslutningarna, som består av fyra USB 3.2 Gen 1 samt en USB Type-C enligt USB 3.2 Gen 2. Dessa ackompanjeras av in- och utgångar för ljud samt knappar för att kontrollera den inbyggda RGB-kontrollern, där belysning även finns integrerat i chassits front.

Lian Li O11 Dynamic XL har ett rekommenderat pris om 200 USD, vilket motsvarar omkring 2 400 kronor inklusive moms. Modellen kommer i svart alternativt vitt utförande och ska redan nu finnas tillgänglig hos återförsäljare. Sannolikt kommer chassit att dyka upp även hos svenska butiker inom kort.

Källa: Guru3D

Läs mer om stora datorchassin:

I butiken: SweClockers Wireframe No. 1

Ingen mindre än Simon "Laine" Laine står för designen av den första produkten i SweClockers nya kollektion Wireframe. Stilsäker t-shirt i begränsad upplaga. Endast förbokning!

Köp här!