Det är nu möjligt att reservera unika namn i World of Warcraft Classic

Om knappt två veckor släpper Blizzard MMO-rollspelet World of Warcraft i klassisk skrud, och den som vill reservera sitt unika användarnamn kan nu göra detta.

Blizzards ikoniska onlinespel World of Warcraft var inte först med att skapa stora gemenskaper i så kallade MMO-spel, men det var utan tvekan den titel som fick genren att explodera i popularitet. Sedan lanseringen 2004 har World of Warcraft som mest haft 12 miljoner aktiva spelare och under 2014 meddelade Blizzard att över 100 miljoner konton hade skapats.

Under de 15 år som passerat sedan spelets lansering har både spelet, dess spelvärld och spelmekanik utvecklats i takt med att nya expansioner tillkommit. Bland de spelare som varit med sedan starten har inte alla alla dessa ändringar fallit i god jord, och som en reaktion på detta valde Blizzard att presentera World of Warcraft Classic som återställer spelupplevelsen till dess ursprung.

WoW_Classic.jpeg

Kommer du sälla dig till Alliance eller Horde när du återvänder till World of Warcrafts klassiska spelvärld?

Spelare som har en aktiv prenumeration på World of Warcraft kan nu reservera sina önskade användarnamn innan spelet officiellt lanseras. Det finns en begränsning på tre namnreservationer per konto, så för den som vill skydda favoritsmeknamn är det alltså hög tid att logga in och reservera dessa nu. Utöver att reservera namn kan prenumeranter också välja önskad server (realm).

De karaktärer som ska användas måste dessutom skapas i en speciell spelklient för World of Warcraft Classic. När spelet väl har lanserats kommer spelare kunna skapa upp till tio karaktärer på en given server och kan skapa maximalt 50 karaktärer över samtliga servrar i World of Warcraft Classic.

Den som reserverar tre karaktärer innan spelets lansering måste alltså radera karaktärer för att skapa nya. World of Warcraft Classic sjösätts den 26 augusti.

Sitter du och väntar förväntansfullt på att kunna uppleva gamla skolans World of Warcraft igen? Dela med dig av vem du är, var du spelar och anekdoter från klassiska WoW i den välbesökta forumtråden.

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!