Asus förbereder nätaggregat i Strix-serien

Med de nya nätaggregaten i Strix-serien tar Asus sikte på de lägre segmenten för pris och kapacitet, och ska få samma tioåriga garanti som de dyrare syskonen i Thor-familjen.

Asus har sedan tidigare expanderat det spelfokuserade varumärket Republic of Gamers (ROG) till att täcka nätaggregat. Det befintliga utbudet består av produktserien Thor som bestyckas med väl tilltagen kapacitet, och med tillhörande väl tilltagna prislappar. Nu förbereder Asus en ny produktserie med det etablerade produktnamnet Strix där priser och kapaciteter skruvats ned något.

De nya nätaggregaten som avslöjas i ett Twitter-inlägg innefattar ATX-modeller med kapaciteter om 650 W och 750 W. Båda modellerna får 80 Plus Gold-certifiering med tio års fabriksgaranti och är fullt modulära. Endast Asus ROG Strix 650W har benådats med en produktsida i skrivande stund.

ROGStrix_frozensilence.jpg
ROGStrix_80plus.jpg
ROGStrix_heatsink.jpg
ROGStrix_estetik.jpg

Precis som syskonen i Thor-serien utrustas båda modellerna med Asus egenutvecklade kylflänsar där högre volym än konkurrerande lösningar ska ge effektiv kylning, och därmed möjlighet till ljudlös drift. När fläktarna väl behöver jobba har Asus lånat in axialfläktarna från grafikkorten i Geforce RTX-serierna för uppgiften.

Gällande ljudnivåerna planerar Asus att tillhandahålla ett ljudlöst fläktläge där fläktarna sänks vid låg belastning. Nätaggregaten ska också kunna anpassas till det yttre, där det blir möjligt att avlägsna logotyper och välja mellan olika färger som i standardutförande består av röda streck.

Asus ROG Strix 650 W och 750 W ska lanseras "inom några veckor", vilket med andra ord innebär slutet av augusti eller början av september. Prisuppgifter för de båda modellerna saknas i dagsläget.

Läs mer om Asus nätaggregat:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!