Småknepigt med quiz om bärbara skärmar

Förra veckan tog SweClockers tempen på vad medlemmarna kan om bärbara skärmar, och resultatet visar att frågesporten innehöll en del kniviga frågor.

Förra veckans quiz testade SweClockers medlemmar på deras kunskaper om skärmar som använts i bärbara produkter av olika slag. Frågorna tog upp allt från skärmar i mobiltelefoner till anslutningsmetoder för VR-headset och tidiga släpbara datorer. De 2 025 medlemmar som genomförde quizet visade överlag upp bra resultat, men några frågor visade sig vara knepiga.

Hela 67,7 procent av medlemmarna lyckades uppnå sex eller fler rätt av de tio möjliga, och just sex rätt är det vanligaste resultatet. Denna nivå uppnådde 23,4 procent av de svarande, vilket motsvarar omkring 474 personer. Det näst vanligaste resultatet är sju rätt, men fem och åtta rätt har också hög andel av resultatet.

Blott 2,2 procent av deltagarna lyckades kamma hem full pott med tio rätt, vilket dock är något mer än de 1,5 procent som lyckades få full pott i föregående frågesport. Den fråga som allra flest fick rätt på var fråga nummer fem som handlade om Apples pekdator Newton, en produkt som var före sin tid. Hela 85,7 procent hade rätt på denna fråga, kanske har några rentav ägt denna pionjär?

Den fråga som skulle visa sig tveklöst svårast var den om Nintendo DS och vilken upplösning de båda skärmarna skröt med. Blott 32,5 procent lyckades pricka rätt på denna fråga. Näst svårast fråga blev den om vilken skärmstorlek Samsungs nyligen lanserade telefon Galaxy Note 10+ är bestyckad med, vilken 49,2 procent lyckades pricka in.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!