Midsommarquizets resultat är här – många osäkra på Core i7-4790K "Devils Canyon"

Trots att överklockade processorer med upplåsta multiplar ligger många entusiaster varmt om hjärtat var det en av de klurigare frågorna i SweClockers midsommarquiz.

Förra veckans quiz på SweClockers kom med ett tidsenligt tema till midsommar – sommarlanseringar. Antalet deltagare i frågesporten klockade in på totalt 3 732 stycken, vilket är något lägre än vanligt –något som inte är helt konstigt sett till den somriga högtiden som gick av stapeln samtidigt som publiceringen.

Statistiken visar att ämnet var ett av de svåraste hittills, där typresultatet var fem av tio rätt. Totalt 22,6 procent av deltagarna uppnådde resultatet, och majoriteten fick fem eller färre rätt. Av alla frågorna var nummer sju den lättaste, där 70,7 procent av deltagarna hade koll på Intels jubileumsprocessor Pentium G3258.

Värre var det med Haswell Refresh och processorn Intel Core i7-4790K, där 36,7 procent svarade rätt. Därmed var det den svåraste frågan, men trots allt var det en tredjedel som svarade rätt, motsvarande 1369 personer.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!