3DMark kan nu mäta bandbredd över PCI Express-bussen

Inför nästa veckas lansering av Ryzen 3000-serien uppdateras den syntetiska testsviten 3DMark med ett nytt deltest som ska visa fördelarna med den högre bandbredden hos PCI Express 4.0.

Nästa vecka lanserar AMD den nya processorfamiljen Ryzen 3000, vilket blir den första konsumentplattformen med stöd för gränssnittet PCI Express 4.0. Medan PCI Express 4.0 dubblerar den teoretiska bandbredden ställt mot föregående standard väntas prestandavinster för grafikkort som utnyttjar gränssnittet bli ytterst marginella, och istället lyfts SSD-baserade lagringsenheter som de stora vinnarna.

3dmark_pcie.jpg

Nu släpper UL Benchmarks en uppdatering till programvaran 3DMark som lägger till ett deltest för att mäta bandbredden över PCI Express-bussen. Testet skickar stora mängder vertex- och texturdata till grafikkretsen och är utformat för att kunna mätta bandbredden som finns tillgänglig hos en 16-banors PCI Express 4.0-port.

This is a synthetic test. In real-world use, your PC’s gaming performance is extremely unlikely to be limited by PCIe bandwidth.

I sin tekniska dokumentation till 3DMark trycker UL Benchmarks på att det nya deltestet är av syntetisk natur, och att resultaten med största sannolikhet inte är representativa för laster som produceras av faktiska speltitlar.

Det nya deltestet PCI Express Feature Test finns tillgängligt nu via en gratis uppdatering till 3DMark Professional Edition samt 3DMark Advanced Edition.

Läs mer om PCI Express

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!