Intel Performance Maximizer är mjukvara för överklockning av Core 9000-serien

För att underlätta överklockning av upplåsta varianter av nionde generationens Core-processorer introducerar Intel en mjukvara som utför detta automatiskt.

Att överklocka processorer är på många sätt enklare än någonsin. Många av moderkortstillverkarna har numera automatiska funktioner för detta i sin UEFI/BIOS-konfiguration, vilken ihop med upplåsta processorer från AMD och Intel gör det förhållandevis lätt att klämma ut högre prestanda ur sitt system.

maximizer_2.PNG

Nu introducerar Intel mjukvaran Performance Maximizer, vars syfte är att utföra automatisk överklockning ihop med företagets upplåsta processorer i Core 9000-serien. Mjukvaran har tagits fram för användare som drar sig för att ändra parametrar i moderkortets konfiguration och istället vill ha ett enkelt sätt att få ut mer prestanda ur sin processor.

Processorer som stöds av Intel Performance Maximizer

  • Intel Core i9-9900KF

  • Intel Core i9-9900K

  • Intel Core i7-9700KF

  • Intel Core i7-9700K

  • Intel Core i5-9600KF

  • Intel Core i5-9600K

Mjukvaran har i dagsläget stöd för sex olika modeller ur företagets nionde generations Core-processorer för stationära datorer. Förutom en processor på kompatibilitetslistan krävs även ett moderkort med styrkretsen Z390. Vid körning kommer Performance Maximizer att automatiskt höja multipeln för processorn till en nivå som denna känner är stabil för dagligt användande.

Intel Performance Maximizer finns att ladda ned gratis från Intels webbplats.

Har du testat Intels nya mjukvara för överklockning? Dela med dig av dina resultat i kommentarstråden!