Alienware: "55-tumsskärm med OLED-panel släpps i slutet av år 2019"

I ett uttalande dementerar Dell att Alienware-spelskärmen på 55 tum med OLED-panel i 120 Hz endast är ett koncept och att den ska släppas senare under året.

Skärmstorlekar från strax över 20 till cirka 30 tum är mer eller mindre standard på datormarknaden. I takt med att allt fler specialiserade skärmar med fokus på spel släppts har större modeller blivit vanligare, där extremfallet är Nvidias koncept Big Format Gaming Display (BFGD) som banar väg med storleken 65 tum.

I samband med CES 2019 visade Alienware en spelskärm som blev ena av de stora överraskningarna på golvet. Det handlade om en 55-tummare med OLED-panel, upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar (4K), 120 Hz-uppdateringsfrekvens och adaptiv bildsynkronisering. Under elektronikmässan meddelade bolaget att målet var att lansera skärmen under årets andra kvartal.

Nyligen rapporterade Wccftech om att Alienware under E3 2019 inte var lika säkra på att skärmen någonsin skulle lanseras och en av bolagets chefer beskrev den som en konceptuell produkt. I ett uttalande till PC Gamer dementerar Alienwares moderbolag Dell uppgifterna om att det enbart handlar om ett koncept.

While this gaming monitor did start out as a 'concept product' back at CES this year, we can confirm that it is definitely going to be available for sale in selected markets sometime in Q4 this year. So, it is definitely going to hit the market.

Dell medger att skärmen började som ett koncept, men att den nu "definitivt" ska lanseras på utvalda marknader under årets fjärde kvartal. Samtidigt kommenterar Dell prissättningen med att skärmen inte ska positioneras mot TV-apparater med OLED-panel, vilket talar för att den lägger sig högre i pris.

Läs mer om Alienwares OLED-satsningar: