Microsoft avslutar arbetet med att porta äldre generationers spel till Xbox One

Efter att ha öppnat upp bakåtkompatibilitet för över 600 spel från föregående generationers Xbox-konsoler avslutar nu Microsoft det arbetet för att koncentrera sig på "Project Scarlett".

Under E3 2015 utannonserade Microsoft en efterlängtad funktion i form av bakåtkompatibilitet för tidigare generationers spel ihop med företagets spelkonsol Xbox One. Det rörde sig om spel från både Xbox 360 och ursprungliga Xbox, där Microsoft löpande har lagt till stöd för fler titlar under åren som gått, och därtill adderat grafiska förbättringar ihop med den uppgraderade spelkonsolen Xbox One X.

Xbox-One-Backwards-Compatible3.jpg

Nu meddelar företaget att de avslutar arbetet med att porta spel till Xbox One från föregående generationers spelkonsoler. Anledningen är att Microsoft har ett stort jobb framför sig att testa och säkerställa att de nuvarande spelen från Xbox One även fungerar felfritt på den kommande konsolen "Project Scarlett" – något som kräver att arbetslaget bakom bakåtkompatibiliteten skiftar fokus mot detta.

Under de fyra åren som Microsoft arbetat med att möjliggöra bakåtkompatibilitet för äldre spel på Xbox One har företaget lagt till stöd för över 600 spel – där merparten av dessa kommer från Xbox 360. Microsoft avrundar arbetet denna vecka genom att lägga till ytterligare åtta spel från ursprungliga Xbox samt 15 titlar från Xbox 360 till kompatibilitetslistan.

► Läs allt om E3 via taggen #e3-2019

Som en avskedspresent gör företaget spelet Too Human tillgängligt för gratis nedladdning för alla Xbox One-ägare via Xbox Marketplace.

Läs mer om Microsoft på E3 2019:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!