Xbox Game Pass släpps till PC – inkluderar Halo: MCC och Imperator: Rome

Under E3 2019 släpps Xbox Game Pass för PC/Windows, med fokus på speltitlar unika för datorer. Spelen kommer både från Microsoft samt tredjepartsutvecklare som svenska Paradox Interactive.

Under 2017 avtäckte Microsoft prenumerationstjänsten Xbox Game Pass, som mot en månadskostnad gav prenumeranter tillgång till över 100 spel samt rabatt i Microsofts butik. Vissa av spelen som följde Xbox Play Anywhere-konceptet blev även tillgängliga till datorer, men i huvudsak lämnades PC-spelare utanför.

XboxGamePass8.jpg
XboxGamePass1.jpg

På E3 2019 blir det dock ändring på det, i samband med att Microsoft släpper Xbox Game Pass för PC/Windows. Bland höjdpunkterna märks över 100 spel som går att ladda ned så länge prenumerationen är aktiv. Därutöver gäller 20 procent rabatt på spel och 10 procent på DLC i Microsoft Store, medan spel som utvecklas av Xbox Game Studios automatiskt läggs till i biblioteket.

Här återfinns bland annat Halo: The Master Chief Collection, Age of Empires: Definitive Edition (1-3) samt kommande Gears of War 5. Utöver Microsofts egna spel ingår även en rad spel från andra utvecklare, med fokus på spel unika för datormarknaden. Detta inkluderar storspel som Metro Exodus samt strategispelen Imperator: Rome och Football Manager 2019.

Game Pass för PC/Windows lanseras i betaform idag, och kostar 45 kronor per månad under betan. Därefter gäller 99 kronor per månad. För den som även spelar på Xbox finns det möjlighet att köpa Xbox Game Pass Ultimate för 135 kronor. Detta inkluderar Game Pass till både PC/Windows och Xbox, samt Xbox Live Gold som krävs för att spela online på konsolen.

Läs mer om Microsofts spelsatsningar

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!