Razer lanserar Kraken X – headset med låg vikt i fokus

Kraken X är en något nedskalad variant av headseten i Razers anrika Kraken-serie, där nykomlingen stoltserar med total avsaknad av RGB-belysning och en vikt på låga 250 gram.

Amerikanska Razer har i mer än 20 år tillverkat spelinriktad kringutrustning och idag innehåller bolagets produktportfölj en uppsjö av möss, tangentbord och musmattor. Razer har även utvidgat sortimentet med bärbara datorer, mobiltelefoner och en påkostad spelskärm, som sällskapas av många olika hörlursmodeller såsom trådlösa Nari Ultimate.

Hörlurarna utmärker sig genom att vara utrustade med motorer i hörselkåporna, som ger användaren haptisk återkoppling baserat på vad som händer på skärmen. Med detta följer en prislapp norr om 1 500 kronor och en relativt hög vikt på 432 gram. Nu lanserar Razer Kraken X, som är ett headset i mellanklassen med vikten på 250 gram som paradnummer.

Kraken X ansluts till 3,5 mm-kontakter via en 1,3 meter lång och fast monterad kabel. Högtalarelementen är på 40 mm och genom mjukvara kan dessa producera virtuellt surroundljud. Hörselkåporna täcker öronen och är vadderade med kuddar av minnesskum, som är klädda med konstläder. På den vänstra kåpan syns en volymratt samt en knapp för att stänga av den inbyggda mikrofonen, som är monterad på en böjbar arm.

Den 250 gram tunga nykomlingen kan jämföras med Razers långlivade och trådbundna headset-serie Kraken, som är utrustas med större högtalarelement och infällbar mikrofon. Dessa väger in på 332 gram, vilket är omkring 33 procent tyngre. SweClockers testpiloter har bland annat testat HyperX Cloud Alpha från Kingston och Plantronics Rig 500 Pro, vilka väger 336 respektive 323 gram.

Kraken X.JPG
Kraken X Console.JPG

Razers nya headset saknar RGB-belysning och är tillverkat av svart plast, men en konsolspecifikt version med blå detaljer blir också tillgänglig. De båda versionerna av Kraken X kan redan nu köpas genom tillverkarens webbutik för det rekommenderade priset 60 euro, vilket motsvarar omkring 650 kronor.

Läs mer om Razers produkter:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!