Starbreeze fortsätter skära i utgifterna – 60 personer tvingas gå

Det är fortsatt uppför för svenska spelstudion Starbreeze. I ett nytt drag för att få ekonomin på fötter bantas personalstyrkan med 60 medarbetare.

Fjolåret var stökigt för spelutvecklaren Starbreeze. Efter en lång tid av expansion av både kärnverksamheten och in på nya marknader satte ekonomin stopp, och företaget tvingades in i rekonstruktion.

Den direkta anledningen var undermålig försäljning av spelet Overkill's The Walking Dead, vilket fick företagets ekonomiska balans i gungning. Efter det avlöste problemen varandra, vilket bland annat slutade med både licensdispyter och att Starbreeze helt avvecklade diverse VR-satsningar.

Det senaste halvåret har vi genomfört ett antal förändringar i enlighet med vår strategi att satsa på kärnverksamheten. Vi har avyttrat delar av verksamhet som vi bedömer inte tillhör kärnverksamhet och nu är det tid att även effektivisera kärnverksamheten. Att dra ner på personal är ett svårt beslut att fatta, men nödvändigt för att Starbreeze ska kunna utvecklas positivt på lång sikt.

Nu väntar ytterligare nedskärningar för att få företaget på rätt köl. I ett pressmeddelande berättar Starbreeze VD Mikael Nermark att organisationsförändringar leder till att 60 personer sägs upp.

Starbreeze har i dagsläget cirka 240 anställda, vilket betyder att personalstyrkan minskar med en fjärdedel. Den nya organsationen förväntas vara på plats senast i november 2019. Genom åtgärden hoppas företaget spara cirka 3 miljoner kronor per månad.

Starbreeze är sedan i slutet av förra året under företagsrekonstruktion för att försöka undvika konkurs.

Mer om Starbreeze

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!

Tack för tipset Sir_Manfred