Google avtäcker detaljer om strömmande speltjänsten Stadia på torsdag

Inför E3 avtäcker Google detaljer om strömmande speltjänsten Stadia. Information om speltitlar och prisnivåer ska bland annat avslöjas.

Den stora spelmässan E3 öppnar officiellt portarna tisdag 11 juni och pågår fram till 13 juni, men redan på söndag smygstartar Microsoft årets spelhändelse med Xbox-konferensen. Google vill tydligen inte överlåta rampljuset till konkurrenterna och väljer att avtäcka detaljer om kommande strömmande speltjänsten Stadia nu på torsdag.

I ett Twitter-inlägg publicerar företaget en kort video som meddelar att torsdagens presentation kommer avslöja information om speltitlar som finns tillgängliga när tjänsten sjösätts. Google kommer även presentera information om prisnivåer för Stadia samt när tjänsten ska lanseras.

Google Stadia avtäcktes under ett speciellt event i mars. Tjänstens serverhårdvara bygger på en kombination av Intel Xeon-processorer och grafikkort baserade på AMD Radeon Vega 56. Spelen strömmas till klientenheten över nätverk, och en speciell Stadia-handkontroll ska uppnå låg latens genom att ansluta direkt till tjänsten över Wifi-uppkoppling.

Enligt Googles information ska spel på Stadia starta inom fem sekunder, stöda upp till 4K-upplösningar vid 60 bilder per sekund samt HDR och surround-ljud. Det finns även planer på att skala upp tjänsten till 8K-upplösningar längre fram, något grafikdelarnas beräkningskapacitet på 10,7 teraflop har utrymme för att stöda.

Google har endast avslöjat att Stadia kommer lanseras någon gång under 2019 i USA, Kanada och Europa. På torsdag den 6 juni klockan 18.00 kommer ytterligare detaljer om lanseringen, prislappar och speltitlar presenteras. Presentationen kommer visas på adressen g.co/stadiaconnect,men också på Youtube.

Läs mer om Google Stadia:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!