Mac Pro avslöjar nya grafikkortet AMD Radeon Pro Vega II Duo

Under gårdagens avtäckande av nya Mac Pro avslöjades även Radeon Pro Vega II Duo, vilket är Apple-exklusiva grafikkort med dubbla grafikkretsar.

Under gårdagens Apple-event avtäcktes till slut den omtalade modulära arbetsdatorn Mac Pro. Mitt i alla nyheterna letade sig ny information om nya grafikkort från AMD, i form av AMD Radeon Pro Vega II och AMD Radeon Pro Vega II Duo.

Båda korten baseras på Vega 20-kretsen. Radeon Pro Vega II utrustas med 32 GB HBM2-minne, tillverkas på 7 nanometersteknik och bestyckas med 4 096 streamprocessorer med 64 beräkningsenheter (CU:s). Vidare har grafikprocessorn en maximal klockfrekvens på 1,7 GHz, medan en 4 096-bitars minnesbuss innebär en bandbredd på 1 TB/s.

Radeon_pro_vega2.JPG

För AMD Radeon Pro Vega II Duo dubbleras vissa värden. Detta innefattar bland annat streamprocessorerna vilka blir 8 192 stycken, beräkningsenheterna växer till 128 och grafikminnet ökas till 64 GB HBM2. Dock är modellen enbart tillgänglig för Apple ihop med senaste Mac Pro och väntas inte att släppas som en enskild produkt i dagsläget.

Radeon_pro_vega2_duo.JPG

Sett till anslutningar finns det fyra stycken Thunderbolt 3-kopplingar med upp till 40 Gb/s överföringshastighet och en ensam HDMI 2.0-utgång. Som synes saknar kortet strömkontakter utan blir istället matad med ström vid PCI-express porten med 75 Watt, samt Apples egna PCI Express-lösning som klarar upp till 475 Watt.

Ytterligare nyheter på anslutningsfronten är Infinity Fabric Link vilka har en total överföringskapacitet på 84 Gb/s per riktning, som gör det möjligt att koppla ihop flera Radeon Pro Vega II utan några större förluster i överföring.

Vega2.png

AMD har inte avslöjat något pris för Radeon Pro Vega II i dagsläget, men gissningsvis kommer det inte vara vänligt mot plånboken. För den som väntar på Radeon Pro Vega II Duo lär det dröja då modellen är exklusiv för Apple.

Läs mer om Apple WWDC:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!

Tack för tipset Mr[M]