Zotac släpper vattenkylt Geforce RTX 2080 Ti Arcticstorm

Den som vill bygga ett kompakt högpresterande system får ny ett nytt alternativ på grafiksidan med vattenkylda Zotac Geforce RTX 2080 Ti.

Nvidias senaste flaggskepp i uppställningen av grafikkort heter Geforce RTX 2080 Ti, en paket baserat på företagets senaste Turing-arkitektur som i normala fall upptar två kortplatser i datorsystemet. Partnertillverkare kan dock utveckla egna lösningar som ändrar på dessa grundegenskaper, något Zotac gjort med Geforce RTX 2080 Ti Arcticstorm.

zt-t20810k.jpg

En av de stora nyheterna som särskiljer Zotacs kort från många konkurrenter är att det är utrustat med vattenkylning direkt från fabriken, i form av det egna vattenblocket Arcticstorm. Detta är utrustat med fittings så det kan kopplas ihop med användares befintliga system för vattenkylning.

ZotacRTX4.jpg
ZotacRTX2.jpg

Dess fittings består av standard-fittings på G 1/4. Vattenblocket är också utrustat med kopparbaserade mikrokanaler för vattengenomflöde på 0,3 millimeter. Energiförsörjning sker via 16+4 faser. För den som gillar att skräddarsy systemets estetiska utseende är Zotacs kort också bestyckat med LED-baserad belysning i form av Spectra 2.0.

Slutligen kan kortets överklockningskapacitet styras med den tillhörande mjukvaran Firestorm, där även kortets Spectra 2.0-belysning kontrolleras. Från fabrik kommer kortet med boost-frekvens på 1 575 MHz, ett marginellt steg upp från de 1 545 MHz som Nvidias referenskort stoltserar med.

Kortets formfaktor ska även möjliggöra varianter som bara upptar en kortplats i systemet, men den produkt som lanseras idag upptar två kortplatser. Zotac Gaming Geforce RTX 2080 Ti Arcticstorm finns att köpa nu till prislappar om cirka 18 500 kronor.

Källa: Zotac

Läs mer om Nvidia Geforce RTX: