Populära Sugo-serien från Silverstone uppdateras med SG-14

Sugo-serien från Silverstone är primärt ett gäng kompakta datorchassin med en frontpanel i aluminium som signalement. Nu moderniseras utbudet med härdat glas genom modellen SG-14.

Silverstone har i dagsläget en begränsad närvaro i Norden men har tidigare varit väldigt populära bland hemmabyggare. Detta inte minst inom kategorin små och kompakta datorer. Utbudet har dock inte riktigt följt med utvecklingen på datormarknaden och utseendet har inte uppdaterats på länge. Silverstone moderniserar nu sin Sugo-serie med SG-14 i färgerna svart och silvergrå.

Silverstone-Sugo-SG14-1.jpg
Silverstone-Sugo-SG14-2.jpg
Silverstone-Sugo-SG14-3.jpg

Likt tidigare chassin är signalementet en rejält tilltagen frontpanel i aluminium. På denna märks en mörkgrå kåpa som är fäst med magneter. Kåpan kan med fördel flyttas ned för att bereda plats åt bland annat optiska läsare.

Måtten på datorlådan är 220 × 195 × 354 mm vilket resulterar i ett nätt och kompakt chassi på 15 liter med stöd för Mini ITX-moderkort. Prototypen på Computex följer även en av de hetaste trenderna på chassimarknaden, och utrustas med en sidopanel i härdat glas.

Silverstone-Sugo-SG14-4.jpg
Silverstone-Sugo-SG14-5.jpg
Silverstone-Sugo-SG14-6.jpg

Likt många andra chassin med samma komponentsplacering ansluts det fullstora ATX-nätaggregatet med en förlängningskabel som löper från bakpanelen. Exakt vilka processorkylare som stöds är ännu inte tillkännagivet då produkten befinner sig i prototypstadiet. Troligen rör det sig dock om vertikala kyltorn utrustade med 92 mm-fläktar, alternativt slutna vattenkylare.

► Läs allt från #computex-2019

Silverstone meddelar att produkten befinner sig nära produktion, men hittills har varken pris eller lanseringsdatum avslöjats. Däremot är en lansering innan årets slut trolig enligt tillverkaren.

Skulle du kunna tänka dig att köpa ett Mini ITX-chassi med en panel i härdat glas eller är kylningsförmågan viktigare? Diskutera i kommentarstråden!

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!