Cooler Master lanserar de tysta chassimodellerna S600 och S400

Cooler Master tar sikte på Fractal Design när de återupplivar chassiserien Silencio på Computex. Först ut syns modellerna S600 och S400 – båda med fokus på låg ljudnivå.

Datorchassin inriktade på låg ljudnivå associeras i Norden oftast med svenska Fractal Design, men de är dock långt ifrån ensamma på marknaden med att tillhandahålla modeller för ändamålet. En av dessa är Cooler Master, vars Silencio-serie var på tapeten för ett antal år sedan. Till Computex 2019 väljer företaget att väcka serien ur sin dvala med två nya modeller.

Det rör sig om datorlådorna S600 och S400, som anpassats för formfaktorerna ATX respektive Micro ATX. Cooler Master har arbetat tillsammans med företaget Sorama för att visualisera hur ljud och vibrationer fortplantar sig från ett datorchassi, och sedan applicerat åtgärdar i designen med bland annat dämpande material, för att stävja de frekvenser som uppfattas av människan.

Cooler-Master-Silencio-S400-8.jpg

Båda modellerna har luckor i framkant som är bestyckade med ljuddämpande, och dessa luckor kan monteras för öppning åt antingen vänster eller höger. Luftspalten mellan lucka och stomme är förhållandevis bred, men för den som önskar maximalt luftflöde finns möjligheten att montera bort denna del helt och hållet.

Cooler-Master-Silencio-S400-1.jpg
Cooler-Master-Silencio-S400-10.jpg
Cooler-Master-Silencio-S400-11.jpg
Cooler-Master-Silencio-S400-12.jpg

Bortsett från de olika formfaktorerna gällandes moderkort är de båda chassina snarlika på insidan. Detta innebär ett förhållandevis öppen huvudkammare, som dock för ovanlighetens skull har platser för 5,25-tumsenheter. Chassina levereras med två förinstallerade fläktar ur företagets Silencio-serie och i datorlådans nedre del finns en täckplåt som döljer nätaggregat och lagringsburen.

Ovanpå täckplåten till nätaggregatet kan tre 2,5-tumsenheter monteras med S600, medan två sådana gäller för S400. Fler lagringsplatser återfinns på baksidan av moderkortsplåten, där båda modellerna har plats för dubbla 2,5-tumsenheter. Den som vill montera 3,5-tumshårddiskar kan stoppa in två sådana i nämnda lagringsbur.

► Läs allt från #computex-2019

Cooler Master Silencio S600 och S400 lanseras under sommaren och levereras i varianter med både stålpanel samt härdat glas. Prismässigt landar S600 på 79 alternativt 89 euro med glaspanel, medan S400 börjar på 69 euro med stålpanel och går upp till 79 euro med härdat glas.

Läs mer om chassin från Computex 2019: