Cooler Master XG Essential är lättkylt nätaggregat med egenutvecklad plattform

Med en helt nystöpt plattform som både utvecklats och tillverkas internt, ska Cooler Masters nya nätdelar i XG-serien erbjuda något utöver det vanliga gällande kylförmåga och tystnad.

Nätaggregatsmarknaden må bestå av en myriad olika aktörer, men under ytan finns dock endast ett fåtal sådana som tar fram plattformar och sköter tillverkningen av enheterna. Detta ser Cooler Master som ett utmärkt tillfälle att särskilja sig från mängden, då de under Computex 2019 visar upp nätaggregat i XG-serien med en helt ny underliggande plattform.

Cooler-Master-TEP-nätagg-2.jpg
Cooler-Master-TEP-nätagg-3.jpg
Cooler-Master-TEP-nätagg-4.jpg

Den nya plattformen, som tidigare visats upp på CES, har fått namnet TEP (Thermal Enhanced Platform). Som namnet antyder handlar det om en konstruktion med fokus på god värmeavledning, där företaget skuffat om bland komponenterna på kretskortet för att göra dessa mer lättkylda. Bland annat har likströmsomvandlingen flyttats till dotterkortet för de modulära kontakterna.

Resultatet av ommöbleringen ska enligt företaget vara en kraftigt reducerad temperatur på enhetens insida under belastning. Temperaturvinsterna använder Cooler Master för att höja tröskeln när modellens fläkt ska starta. Där de flesta av konkurrenternas enheter kan hålla sig passiva upp till drygt 30 procent belastning ska den nya XG-serien hålla fläkten stillaståendes hela vägen upp till 50 procent.

Cooler-Master-TEP-nätagg-6.jpg
Cooler-Master-TEP-nätagg-7.jpg
Cooler-Master-TEP-nätagg-8.jpg

XG-serien inleds med modellerna XG Gold Essential i effektklasserna 550, 650 och 750 W. Samtliga av dessa är helmodulära och kommer med 80 Plus Gold-certifiering. Senare kommer även enheterna XG Gold Advanced och XG Gold Plus, där dessa bestyckas med RGB-belyst fläkt och en display på sidan, som kan visa bland annat effektuttag.

► Läs allt från #computex-2019

Cooler Master XG Gold Essential lanseras under årets andra halva. Priserna är ännu inte helt spikade, men företaget talar om nivåer som börjar på 129 USD för 550 W-varianten.

Läs mer om nätaggregat på Computex 2019:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!