Cooler Master ger försmak på framtidens luftkylare med 3DVVC

Värmeledningsrör har i många år varit en gemensam nämnare för högprestandakylare. Nu visar Cooler Master en prototyp där rören ersätts av en stor och böjd ångkammare.

Amerikanska Cooler Master är en stor aktör inom kylning och en av få att faktiskt ha tillgång till egna fabriker för ändamålet. Detta ger utrymme att testa nya idéer och en av bolagets visioner är att göra högpresterande kylare mer kompakta, något som tidigare varit svårt då det finns vissa krav för att montera de obligatoriska värmeledningsrören.

Cooler-Master-3DVVC-1.jpg
Cooler-Master-3DVVC-2.jpg
Cooler-Master-3DVVC-3.jpg
Cooler-Master-3DVVC-4.jpg
Cooler-Master-3DVVC-5.jpg
Cooler-Master-3DVVC-6.jpg
Cooler-Master-3DVVC-7.jpg

Under Computex 2019 visar Cooler Master att de utvecklat ett nytt system för att böja ångkammare, för att på så vis kringgå de begränsningar värmeledningsrör har. Begränsningarna som finns handlar främst om avstånd mellan värmeledningsrören och som därmed styr kylflänsens totala storlek.

På mässgolvet visas prototypen Masterair Maker 3DVVC som utrustats med en U-formad ångkammare, med en asymmetrisk design för kylflänsen och dubbla 120 mm-fläktar. Några exakta specifikationer för kylaren anges inte, men Cooler Master menar att tekniken medför att den mindre modellen kan matcha kylförmågan hos en större kylare med traditionella värmeledningsrör.

► Läs allt från #computex-2019

Enheten som visas upp på Computex 2019 är en prototyp och en preliminär lansering är satt till 2020 års upplaga av Consumer Electronics Show (CES), som går av stapeln någon vecka in i januari. Vad prislappen för kylare med böjda ångkammare under huven kan tänkas landa på är ännu inte känt.

Läs mer om kylarlösningar från Computex 2019:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!