En vanlig datorlåda passar inte in i alla miljöer och ibland behövs något mer diskret eller åtminstone inte lika uppenbart för att passa in, särskilt om datorn ska befinna sig i ett vardagsrum. Under Computex 2019 visar In Win upp ett chassikoncept under namnet Alice. Som namnet antyder ska bara fantasins gränser sätta begränsa utseendet på chassit, men kaninhål lyser med sin frånvaro.

Namnet är alltså inspirerat av Alice-böckerna av Lewis Carroll. Chassit består av en stomme i ABS-plast som sedan ett tygstycke träs över. Tanken är att det inte skall vara uppenbart att det är en dator som gömmer sig i chassit, och på så sätt ska enheten bättre passa in på fler platser än bara datorhörnan.

In-Win-Alice-Concept-3.jpg
In-Win-Alice-Concept-1.jpg
In-Win-Alice-Concept-2.jpg
In-Win-Alice-Concept-5.jpg

In Win kommer sälja ett flertal olika tyger med olika tillhörande motiv, men det är också fritt fram för användaren att knåpa ihop egna tyger till Alice-chassit. En bonusegenskap med designen är att den ska erbjuda bra genomflöde av luft, och det ska vara enkelt att byta ut komponenter.

Alice ska vara kompatibelt med moderkort enligt formfaktorerna ATX, Micro-ATX och Mini-ITX. Chassits storlek är lite över 61 centimer på höjden, en bredd på cirka 30 centimeter och ett djup på strax under 45 centimer. Då det är frågan om en prototyp finns det för närvarande inte några konkret formulerade planer för lansering, eller information om tyget skulle medfölja chassit eller ej.

► Läs allt från #computex-2019

Om In Win skulle välja att göra en kommersiell produkt av Alice meddelar In Win till SweClockers-redaktionen att själva chassistommen i plast rent produktionsmässigt inte är dyr. Troligen rör det sig om en prislapp på mindre än 500 kronor.

Vad har du för tankar kring tygbeklädda datorchassin? Dela med dig i kommentarstråden!

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!