Zalman lanserar processorkylaren CNPS20X – sägs prestera bättre än Noctua NH-D15

Kylarveteranen Zalman slår på stora trumman under årets Computex-mässa med en ny flaggskeppskylare som enligt utsago ska kunna tävla i det översta prestandasegmentet.

För ett drygt decennium sedan var den koreanska tillverkaren Zalman en dominerande kraft inom luftbaserade kylare, där var och varannan entusiast hade företagets produkter i sitt bygge. På senare tid har dock företaget inte lanserat något världsomvälvande, vilket har gjort att de fallit utanför radarn hos de flesta. Detta vill de dock ändra på under årets Computex-mässa.

Zalman-CNPS20X-8.jpg
Zalman-CNPS20X-9.jpg
Zalman-CNPS20X-10.jpg
Zalman-CNPS20X-11.jpg

I en hotellsvit visar företaget upp sitt senaste bidrag till kategorin flaggskeppskylare. Det rör sig om modellen CNPS20X, vilket är en processorkylare av torntyp som sammanbinder två kylflänskonstruktioner av aluminium och koppar med totalt sex värmeledningsrör. Materialvalet gör det till en tung pjäs på 1,3 kg.

Zalman-CNPS20X-2.jpg
Zalman-CNPS20X-3.jpg
Zalman-CNPS20X-4.jpg
Zalman-CNPS20X-5.jpg

De båda tornen kyls av företagets Spider-fläktar, vilket är ramlösa varianter som hålls ihop av aluminiumstag. Dessa är bestyckade med vätskelager och har ett maximalt varvtal på 1 500 RPM. Därtill erbjuds adresserbar RGB-belysning via fläktarnas nav som kan styras via en medföljande ljuskontroller.

Enligt Zalmans interna tester ska den nya kylaren ge välrenommerade konkurrenter som Noctua en rejäl match. De hävdar nämligen att CNPS20X presterar bättre än det sistnämnda företagets toppmodell NH-D15, och därtill vid en lägre ljudnivå. Skillnaden sägs vara särskilt stor vid kraftig värmeutveckling. Vid mer normala laster ska de båda kylarna prestera likvärdigt.

► Läs allt från #computex-2019

Zalman CNPS20X lanseras i slutet av sommaren med en prislapp på 99 USD. Företaget meddelar att de precis tecknat ett nytt distributionsavtal för den nordiska marknaden och väntas återvända till svenska butiker under andra halvåret.

Läs mer i relaterade artiklar:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!