Phanteks Enthoo Luxe 2 är mastodontchassi med pressad prislapp

Phanteks tar plats på Computex 2019 med en uppföljare till ett av sina första chassin, där modellen Enthoo Luxe 2 ska erbjuda enorma expansionsmöjligheter utan att bränna plånboken.

Under sommaren 2013 introducerade Phanteks sitt första chassi Enthoo Primo, vilket kort därefter kompletterades med den något mer påkostade syskonmodellen Enthoo Luxe. Det rörde sig om chassin i den övre delen av storleksskalan, med klart fokus på extrema expansionsmöjligheter. Under årets Computex-mässa introducerar företaget en efterlängtad uppföljare.

Phanteks-Enthoo-Luxe-2-10.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-11.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-14.jpg

Nykomlingen kallas Enthoo Luxe 2 och ärver en del egenskaper från sin föregångare, däribland en väl tilltagen storlek och generösa mängder aluminium på utsidan. Modellen tar plats i mastodontklassen av chassin och erbjuder bland annat stöd för moderkort upp till formfaktorn SSI-EEB, vilket innebär att den exempelvis kan husera många servervarianter med dubbla socklar.

Phanteks-Enthoo-Luxe-2-1.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-2.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-3.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-4.jpg

Vidare har chassit i klassisk Phanteks-stil stöd för dubbla system. Företaget skickar med en expansionsram som monteras baktill i chassits botten, vilket låter användaren komplettera med ytterligare ett moderkort i formfaktorn Mini ITX. Denna monteringsplats kan även användas för att montera ett sekundärt nätaggregat vid särskilt strömslukande byggen.

Phanteks-Enthoo-Luxe-2-8.jpg

När det kommer till kylning finns det gott om potential att montera in mängder av både fläktar och radiatorer i Enthoo Luxe 2. Modellen sväljer hela 15 stycken 140 mm-fläktar i varierande positioner samtidigt som dubbla radiatorer på 480- och dubbla sådana på 360 mm kan ta plats samtidigt.

Gällandes lagringsenheter kan chassit husera upp till tolv 3,5-tums- samt elva 2,5-tumsenheter, där de förstnämnda placeras i vaggor i chassits huvudkammare. Resterande enheter monteras på täckskivorna till genomdragningshålen för kablar samt på baksidan av moderkortsplåten i dedikerade vaggor.

Phanteks-Enthoo-Luxe-2-12.jpg

Baksidan av moderkortsplåten är även bestyckad med förmonterade kardborrband i dubbla kanaler för att lättare hantera kabeldragning. En täckskiva i nederkant täcker därtill över den värsta kabelansamlingen från nätaggregatet samtidigt som en medföljande PWM-hubb ska underlätta inkoppling och styrning av systemets fläktar.

Trots att det rör sig om en rejäl pjäs med intressanta finesser ämnar Phanteks att sälja Enthoo Luxe 2 för endast 189 EUR. För att uppnå denna prispunkt har företaget valt att helt slopa medföljande fläktar till chassit – något de motiverar med att användare som är intresserade av denna typ av produkt troligtvis inte använder de medföljande fläktarna ändå och istället byter ut dem.

► Läs allt från #computex-2019

Phanteks Enthoo Luxe 2 lanseras i augusti och bör landa strax under 2 000 kronor inklusive moms i svensk butik.

Skulle du använda medföljande fläktar i ett chassi som detta eller har Phanteks rätt i sin bedömning om att dessa sannolikt byts ut? Dela med dig i kommentarerna!

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!