Phanteks AMP är nätaggregat med modulära kablar och 80 Plus Gold till pressat pris

Under Computex passar tillverkaren Phanteks på att släppa en ny serie nätaggregat. Fokus för serien AMP är låg ljudnivå och modulära kablar till ett konkurrenskraftigt pris.

Den nederländska chassitillverkaren Phanteks har släppt många omtyckta chassin, inte minst i Eclipse- och Evolv-serierna. Sedermera har utbudet ökats, både bland chassin men även i kategorier som vattenkylning och fläktstyrning. Nu breddar tillverkaren portföljen ytterligare, med nätaggregatsserien Phanteks AMP.

Det är på årets Computex som Phanteks avtäcker AMP-serien, där fokus ligger på modularitet och prisvärda produkter. Trots relativt blygsamma priser får nätaggregaten nämligen semi-passiv drift, 80 Plus Gold-certifiering och helt modulära kablar. Totalt släpps tre modeller i effektklasserna 550, 650 och 750 watt.

Phanteks-AMP-2.jpg
Phanteks amp.jpg

Bildkälla: Anandtech

Phanteks amp1.jpg

Bildkälla: Anandtech

Designmässigt gäller ett avskalat svart yttre, där vare sig fläkt eller hölje har inslag av RGB-belysning. Den semi-passiva fläkten mäter in på 140 mm, och täcker större delen av nätaggregatets ena sida. Serien bygger på en plattform från Seasonic, vilka bland annat återfinns i kompakta Core-serien.

Nätaggregaten är även tänkta att fungera som nätaggregat nummer två enligt bolagets redundanssystem "Revolt", där två nätaggregat kan kopplas samman för ökad effekt och redundans. Phanteks AMP kommer släppas i mitten av augusti, med priser om 960, 1 060 och 1 170 kronor beroende på effektklass.

► Läs allt från #computex-2019

Läs mer om nätaggregat på Computex:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!