Corsair återupplivar RM-serien – modulära nätaggregat med 80 Plus Gold

På Computex 2019 väcker Corsair liv i den pensionerade RM-serien, och sett till både pris och prestanda gäller en nivå mellan de befintliga serierna TX och RMX.

Den amerikanska tillverkaren Corsair har en bred produktportfölj och under årets upplaga av Computex utökades den ytterligare, i och med lanseringen av lösa delar för vattenkylning i den nya Hydro X-serien. Utöver chassin och primärminnen har bolaget även ett digert utbud av nätdelar, där RMX är en populär serie som under 2018 släpptes i uppdaterat utförande.

På Computex 2019 återupplivar Corsair nätaggregatsserien RM, som placerar sig mellan de befintliga serierna RMX och något billigare TX. En tydlig skillnad mellan TX- och RMX-familjerna är att förstnämnda har en halvmodulär kabeluppsättning, medan samtliga kablar kan tas bort hos den senare. För RM-serien står också en fullt modulär design på agendan.

Corsair-RM-nätaggregat-2.jpg
Corsair-RM-nätaggregat-3.jpg

Nätdelarna kommer i de tre effektklasserna 650, 750 och 850 watt och för samtliga gäller certifiering enligt 80 Plus Gold. När det kommer till prestanda uppges RM-modellerna att hamna någonstans mitt emellan RMX- och TX-syskonen i motsvarande effektklass, men tester får utvisa vad detta innebär i konkreta siffror.

► Läs allt från #computex-2019

Kylningen sköts av en 135 mm-fläkt och vid låg belastning är nätaggregatet passivt. Storleksmässigt mäter serien in på 86 × 150 × 160 mm (H × B × D) vilket är på samma nivå som RMX-enheter. RM-serien levereras med tio års garanti och landar i respektive effektklass omkring 100 kronor billigare än RMX-varianterna, och RM650 bör således landa strax över 1 000 kronor.

Läs mer om Corsair på Computex 2019: