I början av 2000-talet var Antec ett av de ledande företagen på chassimarknaden, men idag har bolaget en betydligt lägre profil. År 2017 var den senaste gången en datorlåda signerad Antec äntrade SweClockers testlabb, i form av modellen P8 hemmahörande i 800-kronorsklassen. Slutsatsen blev att chassit var okej, men med stomme från budgetsegmentet och bristfälliga detaljer uteblev utmärkelse.

Antec-Cube-Max-6.jpg
Antec-Cube-Max-5.jpg
Antec-Cube-Max-4.jpg

På Computex 2019 visar Antec en ny sida med det glasbeklädda chassit Striker. Det handlar om en datorlåda för Mini ITX-moderkort, som roteras för att möjliggöra montering av grafikkort i fronten. I mitten av konstruktionen syns två plåtar avsedda för att montera komponenter på, vilka också är bestyckade med metallrör varpå sidopanelerna av härdat glas fästs.

► Läs allt från #computex-2019

Det handlar således inte om en traditionell chassikonstruktion och toppen är helt öppen, medan front- och bakpanelerna består av glasskivor omgivna av väl tilltagna luftspalter. Striker är framtagen för den som vill exponera datorkomponenterna, och som nämnt placeras grafikkortet i fronten och ansluts till moderkortet med en PCI Express-kabel.

I dagsläget är få specifikationer och restriktioner kring den kommande produkten kända, men utifrån de delar som används för den uppvisade datorn gäller stöd för nätaggregat i ATX-format. Därtill kan minst en 240 mm-radiator monteras på ramen, medan dubbla 120 mm-fläktar kan fästas i bakkant.

Antec-Cube-Max-1.jpg
Antec-Cube-Max-6.jpg

På stommen syns även lättillgängliga anslutningar i form av tre USB-anslutningar där en är Type-C, vilka flankeras av in- och utgångar för ljud. Den vridna layouten för moderkortet och grafikkortet medför att bildanslutningar och övriga kontakter pekar nedåt, vilket sannolikt försvårar anslutning av skärm och övriga tillbehör.

Nordic Hardware rapporterar att Striker har planerad lansering någon gång i september, medan tillverkaren siktar på att prislappen ska hamna under 200 USD. Detta motsvarar en övre gräns på omkring 2 400 kronor inklusive moms.

Läs mer om chassin på Computex 2019:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!