Seasonic Core är instegsserie av nätaggregat i 80 Plus Gold-klassen

Seasonic tar ett steg ned i prisklasserna med de nya nätaggregaten i Core-serien, vilka ska erbjuda ett mer plånboksvänligt alternativ utan att tumma på kvalitet och elektrisk prestanda.

Seasonic har länge varit en välrenommerad tillverkare av nätaggregat, där fokus främst har legat på hög kvalitet och god elektrisk prestanda snarare än pressade prislappar. På senare år har dock företaget börjat röra sig nedåt på prisstegen och börjat erbjuda mer prisvärda alternativ. Denna resa fortsätter på årets Computex-mässa, på vilken Seasonic lanserar den plånboksvänliga serien Core.

Seasonic-Core-1.jpg
Seasonic-Core-3.jpg
Seasonic-Core-4.jpg
Seasonic-Core-5.jpg
Seasonic-Core-6.jpg

Core-serien kommer inledningsvis att erbjudas i effektklasserna 500, 550 och 650 W och samtliga är certifierade enligt 80 Plus Gold-standarden. Kabelmässigt levereras enheterna i tre olika smaker – en med fasta kablar, en i ett semimodulärt utförande och slutligen en helmodulär variant, där den förstnämnda är den billigaste av uppställningen.

Specifikationsmässigt använder enheterna likströmskonvertering (DC to DC) för 5- och 3,3 V-spänningslinorna medan samtliga kondensatorer är japanska och specificerade för drift upp till 105° C. Kylningen sköts av en temperaturstyrd 120 mm-fläkt, vilken tar plats i ett skal som är 140 mm djupt.

► Läs allt från #computex-2019

Seasonic Core lanseras under årets tredje kvartal. Prismässigt väntas 500 W-modellen med fasta kablar kosta 79 euro i butik, motsvarande omkring 850 kronor. Priserna för resterande modeller avslöjas närmare den skarpa lanseringen, men känt är att hela serien får en garantitid på sju år.

Läs mer om Seasonic:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!