Seasonic lanserar Connect – nätaggregat med extern kopplingsbox

Efter att tidigare ha varit i prototypstadiet lanseras nu Seasonics produkt Connect, vilken ska underlätta kabeldragning från nätaggregatet och erbjuda en mer tilltalande estetik.

Under förra årets Computex-mässa visade nätaggregatsmakaren Seasonic upp sitt koncept System Cable Management Device. Det rörde sig om en kopplingsbox som monteras på baksidan av moderkortsplåten, som i sin tur fördelar kontakterna från nätaggregatet för enklare kabeldragning. Nu meddelar företaget att produkten lämnar prototypstadiet och lanseras skarpt under namnet Connect.

Seasonic-Connect-2.jpg
Seasonic-Connect-3.jpg

Seasonic Connect är ett paket beståendes av en kopplingsbox samt det 80 Plus Gold-klassade nätaggregatet Prime GX750 på 750 W. Det sistnämnda är dock inte bestyckat med sedvanliga modulära kablar utan istället en proprietär kontakt som matar strömmen från nätdelen till kopplingsboxen.

Själva kopplingsboxen är utrustad med magneter och går därför att fästa direkt på moderkortsplåtens baksida. Via denna kan sedan användaren koppla in de medföljande modulära kablarna och dra dessa vidare till de komponenter som behöver strömmatning. Nämnvärt är även att kopplingsboxen innehåller komponenter som utför konverteringen från 12 V till de lägre spänningslinorna.

► Läs allt från #computex-2019

Seasonic Connect väntas finnas tillgänglig i butik under augusti med en prislapp på omkring 200 EUR. Exakt utförande och kontaktuppsättning på de medföljande kablarna är ännu okända.

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!