Wolfenstein: Youngblood får stöd för ray tracing och Variable Rate Shading

Machinegames kommande förstapersonsskjutare Wolfenstein: Youngblood blir den senaste i raden att få stöd för ray tracing. Tillkommer gör även stöd för tekniken Variable Rate Shading.

Under E3 2018 avtäckte utgivaren Bethesda nästa del i den långlivade Wolfenstein-serien. Namnet på kommande avsnittet är Wolfenstein: Youngblood, en spin-off av föregångarna Wolfenstein: The New Order och Wolfenstein II: The New Colossus. Istället för B.J. Blazkowicz är huvudpersonen denna gång hans två döttrar, där spelaren kan välja en dotter eller spela kooperativt tillsammans med en kompis.

Nvidias webbplats meddelas att Wolfenstein: Youngblood får stöd för ray tracing, vilket ska bidra till bättre grafisk kvalitet. Förutom det får speltiteln även stöd för så kallad Variable Rate Shading (VRS), något som föregångaren Wolfenstein II: The New Colossus var först ut med på marknaden.

Tekniken används för att öka den grafiska kvaliteten utan att för den delen höja systemkraven. Variable Shade Rating går ut på att shading rate, hur snabbt färgen för varje pixel på skärmen räknas ut, kan sättas till olika nivåer för olika områden. Detta innebär att kvaliteten kan sänkas för specifika delar av bilden, vilket innebär bättre prestanda.

ss_505414c8f6e3b15407777059dcb4427aab61343c.1920x1080.jpg
ss_e24cb6dfcc37ec665d6b968a0e04239b692c72fa.1920x1080.jpg

Nvidia är dock inte ensamma att arbeta med tekniken, då Microsoft tidigare har bekräftat att stöd för VRS läggs till i grafikgränssnittet DirectX 12 framöver. Uvecklare som Ubisoft, Epic Games och Unity har också implementerat stöd för detta i sina respektive spelmotorer, men i dagsläget är det endast Wolfenstein-spelen som utnyttjat tekniken i praktiken.

Wolfenstein: Youngblood släpps till PC/Windows, Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One den 26 juli. Spelet medföljer även vid köp av något Nvidias grafikkort ur företagets Geforce RTX-serie.

Läs mer om ray tracing och Variable Rate Shading:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!