Apex Legends intäkter har sjunkit med 74 procent sedan lansering

Apex Legends blev snabbt en av de största framgångssagorna i spelvärlden, med 10 miljoner spelare efter tre dagar. Nu har dock populariteten svalnat, vilket gör avtryck i spelets intäkter.

När Respawn Entertainment släppte Apex Legends som en blixt från klar himmel blev spelet snabbt populärt. Åtta timmar efter släpp hade en miljon spelare nåtts, och efter tre dagar var antalet uppe i 10 miljoner. Antalet samtidiga spelare var vid det tillfället en miljon, vilket dock är en bit ifrån Fortnites rekord på 8,9 miljoner.

Under lanseringsmånaden i februari när populariteten ökade i rasande takt låg intäkterna på 92 miljoner USD, men sedan dessa har intäkterna minskat markant. Detta rapporterar Eurogamer via marknadsanalytikerna på Superdata. Intäkterna för april låg nämligen på 24 miljoner USD, en minskning med 74 procent.

Apex_7.jpg

De minskade intäkterna ligger dock i linje med ett generellt svalare intresse för spelet. På streamingtjänsten Twitch har mängden tittare minskat stadigt sedan lanseringen i februari. Samtidigt har de utlovade uppdateringarna med förbättringar och nytt innehåll mottagits med blandade reaktioner.

Snacka battle royale i forumet

En vanlig kritik är att mängden nytt innehåll är för litet, samtidigt som föremålen kräver mycket så kallad "grind" för att låsas upp. Framledes arbetar Respawn Entertainment fortsatt på nytt innehåll, där den andra säsongen av Apex Legends ska visas upp på årets E3.

Dessutom planeras nu en port till smarta telefoner samt ett officiellt släpp i Kina, vilket utgivaren EA hoppas ska attrahera fler spelare och öka intäkterna. Något konkret datum för detta har dock inte tillkännagivits.

Läs mer om de populära battle royale-spelen