MSI bestyckar bärbara datorn Titan GT76 med stationär Core i9-processor

Den kommande bärbara speldatorn GT76 Titan får en skrivbordsklassad Core i9-processor, som enligt MSI ska kunna köras upp till 5 GHz för den våghalsige.

MSI:s bärbara speldatorer består av ett flertal prestandakategorier, där Titan-modellerna tillhör det absoluta toppskiktet. Företagets senaste modell heter MSI GT76 Titan och bland nyheterna innefattas bland annat en skrivbordsklassad Intel Core i9-processor, som ska hållas sval med en väl tilltagen kylarlösning.

msi-gt76-gaming-laptop-3.jpg
msi-gt76-gaming-laptop-1.jpg
msi-gt76-gaming-laptop-2.jpg
msi-gt76-gaming-laptop-4.jpg
msi-gt76-gaming-laptop-5.jpg

Datorn har ännu inte officiellt presenterats, men i bilder och information som letat sig ut hos Notebookcheck avslöjas design och vissa specifikationer. Processorn anges vara en skrivbordsklassad Core i9-modell med 8 kärnor och 16 trådar som ska kunna nå turbohastigher om 5 GHz. Detta innebär att det sannolikt handlar om Intel Core i9-9900K, som även återfinns i Alienware Area-51M.

På grafiksidan utrustas MSI GT76 Titan med ett Nvidia Geforce RTX 2080. För att se till att värmeutvecklingen för de potenta komponenterna inte springer iväg för mycket, är datorn utrustad med fyra fläktar på insidan. Dessa ackompanjeras av elva värmeledningsrör av koppar.

► Läs allt från #computex-2019

MSI GT76 Titan väntas avtäckas under Computex som drar igång nästa vecka i Taipei, Taiwan. Datorn har redan tilldelats utmärkelsen Golden Best Choice Award av Computex-representanter som tittat på datorn på förhand, rapporterar tyska RBT. Computex 2019 öppnar portarna tisdag 28 maj och SweClockers-redaktionen är på plats för att rapportera från mässan.

Läs mer om bärbara speldatorer:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!