Uppdaterad Samsung Galaxy Fold-design löser skärmproblem

Efter bekymmer med recensionsexemplar som går sönder och avbokade förbokningar uppges designbristerna i Samsung Galaxy Fold nu vara åtgärdade.

Samsung Galaxy Fold skulle bli den stora flaggskeppstelefonen som sparkade igång marknaden för vikbara telefoner på allvar. Samsung introducerade telefonen under Galaxy S10-eventet i februari med pompa och ståt, men när lanseringen närmade sig gick det snabbt utför med recensionsexemplar som gick sönder. Samsung uppges nu ha rått bot på problemen med en uppdaterad design.

Enligt den koreanska publikationen Yonhapnews åtgärdar den nya designen båda de huvudsakliga bristerna med den första designen. Majoriteten av recensionsexemplaren som gick sönder berodde på att användaren avlägsnade skärmens skyddande plastfilm, då den misstogs för att vara den vanliga plastfilmen som mobiltelefoner är bestyckade med i kartongen.

GalaxyFold_Ifixit_glipa.jpg

Glipan mellan skärmhalvorna vid gångjärnet var en av konstruktionsmissarna med den ursprungliga Galaxy Fold-designen.

När den skyddade plastfilmen avlägsnades gick Galaxy Folds vikbara skärm sönder omgående. För att undvika risken för att detta ska hända igen uppges Samsung nu byggt in plastfilmen i telefonen på ett sätt som gör att den inte ska kunna petas loss eller mistas för produktpaketeringens plastfilm. Samsung applicerar nu även en etikett som varnar för att plastfilmen inte får avlägsnas.

Den andra stora bristen som åtgärdas är den bristfälliga designen med en glipa där skärmhalvorna möts vid gångjärnet på telefonens övre och nedre sida. Samsung uppges krympt glipans storlek till en nivå som inte ska släppa in dammpartiklar, något som orsakade så pass stora skador att skärmarna i vissa av recensionsexemplaren gick sönder.

Den nya Galaxy Fold-designen testas just nu hos Sydkoreanska operatörer, och faller dessa tester väl ut kan ett nytt lanseringsdatum presenteras inom kort. Telefonen skulle ursprungligen lanserats 3 maj men lanseringen sköts på framtiden efter problemen uppdagades, och förbokningar har avbokats i väntan på nytt lanseringsdatum.

Läs mer om Samsung Galaxy Fold:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!