Red Dead Redemption 2-utvecklare listar PC-version av spelet på Linkedin

Den som vill avnjuta västerntema med mus och tangentbord i hög bildfrekvens kan snart få anledning att fira. En utvecklare från Rockstar har nämligen med PC-versionen på sitt CV.

Det första Red Dead Redemption såg dagens ljus år 2010, och då enbart till konsoler. Spelet bjöd på en öppen värld i vilda västern-regi, med en huvudkaraktär som tidigare levt ett hårt liv som fredlös bandit. Åtta år senare hade det fortfarande inte kommit till datorer, samtidigt som en uppföljare hunnit släppas.

Red Dead Redemption 2 höll sig till konsolerna enligt trogen vana, men det har spekulerats flitigt kring en utgåva för PC/Windows. Nu stärks misstankarna efter att en utvecklare säger sig ha arbetat på tre olika versioner av spelet i sitt CV på Linkedin. Här återfinns de båda konsolversionerna, men även en för datorer.

Red Dead Redemption.png

Tidigare har ihärdiga användare bland annat hittat referenser till en PC-version i mobilapplikationen för spelet. Dessutom specificerades gedigna inställningsmöjligheter för bland annat grafik och bildfrekvens. Sistnämnda är idag låst till 30 bilder per sekund på konsol.

Sedermera hittade uppgifter ut på webben som pekade mot ett avtäckande den 22 april, och släpp under juli. Informationen visade sig dock vara delvis falsk då inget avtäckande hittills gjorts. Det återstår således att se om Rockstar arbetar på någon portning av storspelet, och när den isåfall kan tänkas släppas.

Läs mer om Red Dead Redemption:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!