Asus släpper ROG Strix LC-serien – slutna vattenkylare i instegssegmentet

Asus avtäcker nu slutna vattenkylare i det lägre prissegmentet, där fläktar från Noctua och integrerade bildpaneler kapas bort till förmån för en mer beskedlig prislapp.

Under 2018 års upplaga av Computex valde många tillverkare att expandera till nya produktkategorier. En av dessa aktörer var Asus, som bland annat visade slutna vattenkylare och nätaggregat. Den gemensamma nämnaren för de båda satsningarna stavas integrerade OLED-paneler, vilka kan användas för att övervaka strömförbrukning, temperaturer eller för att visa valfri bild.

Nu presenterar Asus ytterligare två nya slutna vattenkylare, som får namnen ROG Strix LC 120 och ROG Strix LC 240. De avslutande siffrorna beskriver kylarnas radiatorer, som alltså kommer i 120- och 240 mm-utförande. Radiatorerna är tillverkade av aluminium och har en tjocklek om 27 mm, och ackompanjeras av en respektive två PWM-styrda 120 mm-fläktar signerade Asus.

ROG Strix LC 240.jpg
ROG Strix LC 240 1.jpg
ROG Strix LC 120 1.jpg
ROG Strix LC 120.jpg

Asus påkostade kylare med OLED-paneler stoltserar med fläktar från Noctuas Industrial PPC-serie, vilket bidrar till vattenkylarnas saftiga pris. För ROG Strix LC-serien är de egna fläktarna en kostnadsbesparing, som sällskapar skrotandet av OLED-panel. Vattenblocket för de nya kylarna pryds istället av en RGB-belyst logotyp, som kan styras genom mjukvaran Aura Sync.

Vattenblocket mäter in på 80 × 80 × 45 mm och har en kontaktyta tillverkad i koppar. Precis som för många andra slutna vattenkylare återfinns vattenblock och pump under samma hölje, där sistnämnda kontrolleras med en PWM-signal. Slangarna som sammankopplar radiator och vattenblock är 380 mm långa gummivarianter, klädda i svart tyg.

De båda slutna vattenkylarna är kompatibla med AMD:s socklar AM4 och TR4, medan LGA 115X, LGA 1366, LGA 2066 och LGA 2011 listas på Intel-sidan. Därtill listar Asus en garantitid på 5 år. Uppgifter om tillgänglighet och pris är i dagsläget okända, men sistnämnda bör vara väsentligt lägre än för påkostade ROG Ryujin med OLED-skärm, där prislappen ligger omkring 2 000 kronor.

Läs mer om processorkylare: