Google lanserar Pixel 3a och Pixel 3a XL samt smarta skärmen Nest Hub Max

Utvecklarmässan Google I/O fokuserar till största del på tjänster och mjukvara, men bjöd även på hårdvarunyheter i form av Pixel 3a och namnbyte för smarta hemmet.

Under Googles öppningspresentation för utvecklarmässan I/O 2019 presenterades en hel del nytt inom tjänster och mjukvara. Företaget hann dock även med en del hårdvarunyheter och en större svepande förändring är att de smarta skärmarna Google Home Hub byter namn till Nest Hub. Nest blir för övrigt samlingsnamnet för Googles produkter för det smarta hemmet.

GoogleIO_NestHubMax.jpg

En produktnyhet för Nest-familjen är den större smarta skärmen Nest Hub Max. Den bestyckas med en skärm på 10 tum, ett steg upp från 7-tumsskärmen i vanliga Nest Hub är bestyckad med. Den har även en vidvinkelkamera som låter dig videokommunicera med hemmet. Nest Hub kommer till för första gången till Sverige och kan prata och förstå svenska. Svenskt pris blir 1 449 kronor.

Som väntat presenterades också mellanklasstelefonerna Pixel 3A och Pixel 3A XL. Detta är något nedskalade versioner av fjolårets Pixel 3-telefoner som bestyckas med OLED-skärmar på 5,6- respektive 6-tum och systemkretsen Qualcomm Snapdragon 670. De får även Bluetooth 5.0 och en gammal hederlig 3,5 millimeters ljudport. De blir inte certifierade som vatten- och dammtåliga.

GoogleIO_Pixel3a.jpg
GoogleIO_Pixel3a_kamera.jpg
GoogleIO_Pixel3a_lila.jpg
GoogleIO_Pixel3a_lilafram.jpg

Det stora säljargumentet för telefonerna blir att de får samma fotoalgoritmer som i Pixel 3-telefonerna, vilket inkluderar det hyllade nattläget night sight. Det får också samma porträttläget för både bakre och främre kameran.

Batteritiden uppges nå 30 timmar på en laddning via adaptive charge-tekniken i Android-systemet, och 15 minuters laddning ska ge 7 timmars batteritid via den inkluderade laddaren med 18 W kapacitet. Telefonerna får tre år av mjukvaruuppdateringar.

Pixel 3A och Pixel 3A XL ska släppas i tre färger – svart, vit och lila. Telefonerna släpps på tretton marknader, men Sverige är inte en av dessa. Priserna för Pixel 3A startar vid 399 USD för Pixel 3A och 479 USD för Pixel 3A XL.

Läs mer om Google: