Oneplus 7 lanseras den 14 maj – kan släppas i flera modeller

Efter en tids rapporter bjuder Oneplus nu in till lanseringsevent för Oneplus 7, som går av stapeln den 14 maj. Informationen anger modeller, vilket styrker rapporter om en Pro-modell.

Vårens lansering av Oneplus 7 har varit väntad sedan en tid tillbaka, och nu bekräftar företaget det officiella lanseringsdatumet. Den 14 maj kommer Oneplus 7 presenteras under lanseringsevent på olika platser runtom i världen, där det europeiska eventet äger rum i London. Lanseringseventet kallas Go Beyond Speed.

OP7_Pre-LaunchKV.jpg

En intressant detalj i pressmeddelandet är att lanseringen beskrivs som att flera Oneplus 7-modeller ska visas upp. Modeller i plural styrker tidigare rapporter om att en Pro-modell ska lanseras tillsammans med standardmodellen av Oneplus 7, och en av de särskiljande egenskaperna för Pro-modellen uppges vara stöd för 5G-uppkopplingar.

Andra nyheter som rapporterats för de nya telefonerna ska vara att de bestyckas med bildskärmar som uppdateras i 90 Hz. Skärmarna ska också få upplösningen Quad HD+, vilket är högre än tidigare Oneplus-modeller som varit utrustade med upplösningar strax över 1080p. Tidiga rapporter gör gällande att dessa skärmar kommer användas både i standard- och Pro-modellerna av Oneplus 7.

Oneplus 7-eventet går av stapeln klockan 17.00 svensk tid den 14 maj. Så kallade early bird-biljetter till eventen kommer finnas tillgängliga till rabatterat pris på 18 euro fram till den 25 april, varefter de återgår till normalpris. Eventet kan följas på Oneplus.com för de som inte kan delta på plats.

Läs mer om Oneplus: