Oneplus 7 får skärm med 90 Hz och högre upplösning än tidigare

Skärmen i Oneplus kommande flaggskeppstelefon kan få bildskärm med 90 Hz bilduppdatering, en ovanlig egenskap för telefoner som inte är renodlade speltelefoner.

Oneplus telefoner har blivit ett populärt alternativ bland Android-användare som vill ha en modern telefon med de senaste komponenterna, och en systemversion som håller sig så nära en ren Android-installation som möjligt. Vårens lansering av företagets kommande flaggskepp Oneplus 7 står för dörren, och en spännande rapporterad egenskap berör bildskärmen.

Nu rapporterar Android Central att Oneplus utökar årets uppställning telefoner. Istället för en enskild telefonmodell med några olika konfigurationsalternativ uppges företaget ha två telefonmodeller på gång – en standardmodell av Oneplus 7 och en Pro-modell som bestyckas med mer avancerade funktioner.

oneplus7_olixar.jpg

Konceptbilder baserade på information från skaltillverkare.

Skärmen är ett område där Oneplus 7 Pro ska särskilja sig från sitt något enklare syskon. Den uppges bestyckas med en upplösning på Quad HD+, vilket betyder att den skryter med något högre upplösning än de 2 560 x 1 440 pixlar en vanlig Quad HD visar. Den mer intressanta egenskapen är dock att bildpanelen ska få en uppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Normalt sett tenderar bildpaneler i mobiltelefoner att uppdateras i 60 Hz, med undantag för telefoner som är profilerade som speltelefoner. Speltelefoner från företag som Razer och Asus kan skryta med bilduppdateringar på 90 eller 120 Hz, men för den typiska telefonmarknaden är detta ovanligt.

Utbudet av Android-spel som stöder bilduppdatering i 90 Hz är relativt magert i dagsläget, men detta lär ändras i takt med att fler telefoner stöder tekniken. Bilduppdateringens roll i telefonen påverkar mer än bara spelupplevelsen. Animationer i menyer och bläddrande i gränssnitt blir smidigare, om telefonens mjukvara är tillräckligt optimerad det vill säga.

Därtill ska Oneplus 7 bestyckas med ett batteri på 4 000 milliamperetimmar och snabbladdning med 30 W effekt. Den väntas också få stereohögtalare, och på telefonens baksida ska tre kameramoduler huseras. Dessa väntas bli en primär normalkamera, en telefotokamera och en vidvinkelkamera.

Oneplus 7 och Oneplus 7 Pro väntas avtäckas den 14 maj. Några prisuppgifter för duon är ännu inte kända.

Läs mer om Oneplus: