Rykte: Red Dead Redemption 2 för PC avtäcks i april – blir exklusivt för Epic Games Store

Det populära westernäventyret Red Dead Redemption 2 är i dagsläget exklusivt för spelkonsoler, men nu talar uppgifter för att PC/Windows-versionen avtäcks den 22 april och lanseras i juli.

År 2010 släppte Rockstar det krutosande westernspelet Red Dead Redemption, som prisades av både spelare och media. I fjol gjorde efterföljaren Red Dead Redemption 2 entré och precis som för föregångaren var mottagandet varmt. När SweClockers medlemmar röstade om 2018 års bästa spel hamnade titeln i topp, med god marginal före God of War på andra plats.

red-dead-2_1.jpg

Rockstars äventyrsspel finns i dagsläget enbart tillgängligt för Microsofts Xbox One och Sonys Playstation 4, men inför lanseringen antydde utvecklaren att en version för PC/Windows inte är helt utesluten. Nu talar uppgifter för att PC-utgåvan kan avtäckas den 22 april, för att därefter lanseras den 9 juli.

Informationen bör dock tas med en nypa salt, eftersom den härstammar från en anonym skribent på forumet 4Chan. Nämnvärt är dock att rykten kring kommande Borderlands 3 först skymtades via detta forum och kort därefter bekräftades uppgifterna, när en officiell trailer för titeln publicerades på Youtube.

I samband med utannonseringen av Borderlands 3 meddelades att spelet blir tidsexklusivt för Epic Games spelbutik, och enligt uppgift ska samma spelbutik bli aktuell även för Red Dead Redemption 2. Här ska exklusiviteten dock vara permanent, vilket uppges bero på att Epic Games inte ämnar avgiftsbelägga försäljningen av nedladdningsbart innehåll för spelet.

Huruvida även dessa uppgifter stämmer återstår att se, men hittills har Rockstar inte bekräftat att Read Dead Redemption 2 faktiskt planeras för PC/Windows. Som tidigare nämnt har dock utvecklaren tidigare undvikit att dementera frågan vid ett flertal tillfällen.

Läs mer om Red Dead Redemption 2: