Gigabyte bundlar moderkort med Intel Core i9-9900K överklockad till 5,1 GHz

Gigabyte släpper ett paket där de inkluderar ett moderkort med förmonterat vattenblock samt en Intel Core i9-9900K, vilken överklockats till 5,1 GHz över alla kärnor.

När Intel introducerade nionde generationes Core-processorer mot slutet av 2018 gjordes det i form av tre stycken modeller – Core i9-9900K, i7-9700K och i5-9600K. Toppmodellen med prefixet i9 sticker ut från mängden genom sina 8 kärnor och 16 trådar, samt att det är möjligt att överklocka modellen till 5,0 GHz.

Nu lanserar tillverkaren Gigabyte ett paket där de inkluderar Intels toppmodell ur Coffee Lake Refresh-serien tillsammans med ett högpresterande moderkort. Processorn som medföljer är också överklockad från fabrik till 5,1 GHz över alla 8 kärnor och BIOS/UEFI är förkonfigurerat av Gigabyte för bästa möjliga prestanda.

gigabyte.jpg

Moderkortet i fråga är Z390 Aorus Xtreme Waterforce, vilket kommer med ett förmonterat vattenblock som användaren kan ansluta till sitt eget vattenkylningssystem. Komponenterna har enligt Gigabyte testats tillsammans under längre perioder, med arbetslaster utöver det vanliga för att säkerställa att prestandan är konsekvent.

Gigabyte Z390 Aorus Xtreme Waterforce 5G Premium Edition Bundle lanseras inom kort, men företaget har ännu inte gått ut med en officiell prislapp. Denna väntas dock bli hög, då endast moderkortet i dagsläget kostar 12 490 kronor i svenska butiker.

Läs mer om Intel Core i9-9900K: