Borderlands 3 släpps den 13 september – blir exklusivt för Epic Games Store

Via Twitter avslöjas nya detaljer om Borderlands 3, vilket uppges lanseras den 13 september och samtidigt bli tidsexklusivt för Epic Games egen spelbutik.

Inför årets PAX East-mässa antydde utvecklaren Gearbox om att de planerade ett stort avtäckande under denna. Allt tydde på att det rörde sig om länge omtalade Borderlands 3 och så blev även fallet. Fler detaljer om spelet tillkännages den 3 april, men inför detta hittar uppgifter ut om distributionsplattform och lansering.

I ett numera borttaget inlägg på Twitter, som snappats upp av användaren @Wario64, bekräftar utvecklaren att lanseringsdatumet för spelet blir den 13 september. Det talas även om förbokningserbjudande för spelet, som ger köpare tillgång till exklusiva vapen-skins.

I ett videoklipp som publicerades via Borderlands officiella Twitter-konto kort därefter syns även Epic Game Stores logotyp, vilket talar för att spelet blir exklusivt för plattformen. Gearbox VD Randy Pitchford har kommenterat på uppgifterna gällande exklusiviteten och menar att utvecklaren inte har något att göra med sådana beslut, utan det är helt och hållet upp till utgivaren 2K.

Pitchford berättar också att han inte ser några problem med exklusivitet så länge det innebär fördelar för kunder och utvecklare. Han menar även att det inte är av ondo om det handlar om en kortare period, runt sex månader. Det kan tolkas som att Borderlands 3 blir exklusivt för Epic Games Store i sex månader för att därefter släppas via andra tjänster.

Det handlar i dagsläget om obekräftade uppgifter, men Gearbox har tidigare meddelat att de berättar mer om Borderlands 3 den 3 april. Då väntas även detaljer gällande lanseringsdatum och distributionsplattform bekräftas.

Kan du tänka dig att köpa Borderlands 3 om det blir exklusivt för Epic Games Store? Varför/Varför inte? Diskutera i kommentarstråden!