EK Water Blocks lanserar vattenblock för moderkortet Asus ROG Dominus Extreme

Nu släpps de första vattenblocken för Asus moderkort ROG Dominus Extreme, vilket är en påkostad modell anpassad för Intels 28-kärniga processor Xeon W-3175X.

Mot slutet av 2018 avtäckte Intel sin processor Xeon W-3175X, vilken bestyckades med 28 kärnor och dubbelt så många trådar. Modellen riktar sig till entusiaster och arbetsstationer och är den första konsumentprocessorn att använda sockeln LGA 3647, vilken tidigare endast använts för servermarknaden.

I samband med avtäckandet visade Asus moderkortet ROG Dominus Extreme, vilket anpassats för den nya processorn. Nu avtäcker tillverkaren EK Water Blocks de första vattenblocken för moderkortet, med ett för processorn samt ett för VRM-delen. Basen är tillverkad i nickelpläterad koppar medan toppen består av nickelpläterad mässing, vilket enligt företaget ska ge maximal värmeavledning.

EKint_Velocity_WS_Front.jpg
EKint_Velocity_WS_Back_GT.jpg
EKint_Dominus_Mosfet_Front_GT.jpg

Asus ROG Dominus Extreme är i dagsläget det enda på marknaden med stöd för Intels Xeon W-3175X och särskiljer sig genom sådant som stöd för DDR4-minne i sex kanaler. Då processorn är upplåst och har en turbofrekvens på 3,8 GHz över samtliga kärnor, samt ett TDP-värde på 255 W, har moderkortet även 32 fasers strömförsörjning.

EK-Velocity WS och EK-VRM Asus ROG Dominus Extreme lanseras den 5 april och har en rekommenderad prislapp på 249 respektive 219 euro, motsvarande 2 600 och 2 300 kronor.

Läs mer om EKWB: