Apple visar Arcade – prenumerationstjänst för spel till Mac, Iphone, Ipad och Apple TV

Med Arcade storsatsar Apple på en egen speltjänst, där prenumeranter får tillgång till över 100 handplockade och exklusiva speltitlar som kan köras på valfri Apple-enhet.

Nyligen presenterade Apple en rad nyheter på hårdvarufronten, där bland annat Imac-serien och den åldrande surfplattan Ipad Mini såg uppdateringar på hårdvarusidan. I mitten av mars skickade bolaget även ut en inbjudan till ett evenemang den 25 mars, tillsammans med den kryptiska texten "It's Show Time", som pekade mot att en videoströmningstjänst kunde stå på agendan.

Mycket riktigt visades bolagets kommande strömningstjänst Apple TV Plus, som fokuserar på att erbjuda egenproducerat innehåll. Utöver ett egenutvecklat kreditkort och betalningssystem presenterades också Apple Arcade. Som namnet antyder handlar det om spel, och precis som Microsofts Game Pass är Arcade en tjänst som levererar över 100 spel mot en månatlig avgift.

Apples alternativ fungerar för bolagets egna enheter i form av Mac-datorer, surfplattor, telefoner och Apple TV, där de senare alternativen tyder på att det inte handlar om alltför tungdrivna titlar. Exakt vilka spel som vankas avslöjas inte, men företaget trycker på att det handplockade utbudet primärt ska bestå av nya och exklusiva speltitlar från utvecklare som de samarbetar med.

Arcade 3.JPG
Arcade 2.JPG

Spelen körs lokalt och utöver det breda utbudet lyfts att användare kan avsluta sin spelsession på en enhet, för att sedan återuppta den på en annan. Därtill ska familjedelning möjliggöra att flera användare kan dela på en prenumeration. Tjänsten ska med tiden utökas med fler titlar och bli tillgänglig någon gång under hösten 2019, till en ännu okänd månadskostnad. Huruvida den även släpps i Sverige återstår att se.

Brukar du spela på din mobiltelefon eller surfplatta? Vilken typ av spel, eller varför inte? Diskutera i kommentarerna