Vampire: The Masquerade Bloodlines får uppföljare – släpps år 2020

Under årets upplaga av GDC bekräftas det att kultspelet Vampire: The Masquerade Bloodlines får en uppföljare, vilken ges ut av svenska Paradox Interactive.

I november 2004 släppte den amerikanska utvecklaren Troika Games sin tredje och sista speltitel Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Spelet rosades av kritiker och spelare, men rent försäljningsmässigt blev det aldrig någon succé och studion stängdes ned några månader efter lanseringen. Sedan dess har spelare väntat på en uppföljare och under GDC 2019 bekräftas det att en sådan blir av.

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 utvecklas av Hardsuit Labs, som tidigare arbetat med Chivalry: Medieval Warfare och förstapersonsskjutaren Blacklight: Retribution, och ges ut av svenska Paradox Interactive. Precis som föregångaren handlar det om ett spel sett ur förstapersonsvy, där spelaren tar på sig rollen som en vampyr med tillhörande krafter.

Capture.JPG
EojHSN4E8AtZ9MY5hNe8gU.jpg
FprvxidGVpZe4yx8ETGMSf.jpg
sWafds4tEvVMzazxV7xEhU.jpg
vx866G2E72tbQZHjfF66hU.jpg

En stor del av spelet är de olika klanerna och fraktionerna som finns i staden, vilka spelaren kan välja att gå med i och göra uppdrag åt. Mycket fokus läggs enligt utvecklaren på egna val och utforskande av staden Seattle, där spelet utspelar sig. Spelaren får också göra sin egen karaktär, vilket även det påverkar handlingen.

I samband med avtäckandet bekräftar Nvidia att spelet får stöd för för både DLSS och "real time ray tracing effects". Huruvida det sistnämnda innefattar skuggor, ljussättning och reflektioner eller endast en av dessa nämns dock inte.

En skillnad mot originalet är plattformarna spelet släpps till. Föregångaren släpptes exklusivt till PC, medan uppföljaren även kommer till Playstation 4 och Xbox One. Sett till distribuering på PC släpps spelet på Epic Games Store, Steam, GOG samt Paradox egen butik.