Shadow of the Tomb Raider får stöd för ray tracing och Nvidia DLSS

Precis som Battlefield V och Metro Exodus före det får nu även Shadow of the Tomb Raider stöd för ray tracing och Nvidia DLSS. Stödet läggs till i och med den senaste uppdateringen.

När Nvidia avtäckte stödet för ray tracing i sin kommande grafikarkitektur Turing var Shadow of the Tomb Raider en av de första speltitlarna som användes för att demonstrera tekniken. Spelet blev dock inte först ut på marknaden med stödet, utan den titeln gick istället till förstapersonsskjutaren Battlefield V.

Sex månader efter lanseringen meddelar nu utvecklaren Nixxes, som arbetar med PC-versionen av Shadow of the Tomb Raider, att speltiteln i och med den senaste uppdateringen får stöd för ray tracing samt Nvidia DLSS. Till skillnad från spel som Metro Exodus och Battlefield V används dock endast ray tracing för skuggor, och alltså inte ljus och reflektioner.

Deep Learning Super Sampling, eller DLSS, är Nvidias teknik för att med hjälp av maskininlärning skala upp bilden och ge bättre prestanda. Det handlar om en form av uppskalning där spelet renderas i lägre upplösning och detaljer fylls i med hjälp av insamlad data från Nvidias datacenter. Syftet med tekniken är att kunna erbjuda hög bildkvalitet, men med bättre prestanda.

Stödet introduceras i och med den senaste uppdateringen för Shadow of the Tomb Raider och kräver ett grafikkort ur Nvidias RTX 2000-serie samt de senaste drivrutinerna. Nvidia meddelade nyligen att även Geforce GTX-modeller får stöd för DirectX Raytracing inom kort, vilket gör att även de kan utnyttja funktionerna framöver.

Läs mer om ray tracing och DLSS: