World of Warcraft får stöd för DirectX 12 i Windows 7

World of Warcraft blir först ut med DirectX 12-stöd i Windows 7, något som introduceras i och med den senaste uppdateringen för spelet.

Under 2018 meddelade Blizzard att de upphör med stödet för det åldrade grafikgränssnittet DirectX 9 i spelet World of Warcraft. Det ersattes av det betydligt nyare DirectX 12, samtidigt som de behöll stödet för DirectX 11. Det nya gränssnittet innebar påtagliga prestandaförbättringar, men var precis som för andra speltitlar exklusivt för Windows 10.

På sin webbplats meddelar nu Microsoft att det blir ändring på detta, då även Windows 7 får stöd för DirectX 12 i World of Warcraft. Blizzards speltitel är i dagsläget den enda där stödet finns implementerat, men Microsoft berättar att de arbetar tillsammans med andra utvecklare för att göra det det tillgängligt i fler spel med Windows 7.

Beslutet är något oväntat, då Microsoft nyligen bekräftade att det officiella stödet för Windows 7 upphör den 14 januari år 2020. Företaget kommer även från och med april 2019 lägga till notifieringar för Windows 7-användare som uppmärksammar dem på att stödet för operativsystemet upphör inom kort och att de borde överväga att uppgradera till Windows 10.

Stödet implementeras i och med uppdatering 8.1.5 för World of Warcraft. Enligt Microsoft skiljer sig dock stödet för DirectX 12 i Windows 7 mot det i Windows 10, där prestandan är bättre. Detta då det senare kommer med specifika optimeringar för grafikgränssnittet.

Läs mer om World of Warcraft: